Bugün işten bir geldim arkadaşlar evimin kapısını açamadım. Üst kilidi kitlemişler. Bende kilidi açtırmak için çilingir çağırdığımda eve hırsız girdiğini söyledi açmadan. Bende hemen arka bahçeden gidip demir kapıya baktığımda patlattıklarını gördüm. Demir kapıyı esnetip, PVC kapıyı bir şekilde zorlayarak açmışlar.
Evi altına üstüne getirmişler fakat birşey çalmamışlar. Evde laptop, monitör ve JBL Bluetooth hoparlör gibi teknolojik cihazlarda vardı hiç birine dokunmamışlar. 50'den fazla orijinal kullanılmamış parfüm falan da vardı bir tane bile almamışlar. İnsan bir fıs sıkardı. Dolapta çikolata falan vardı hiç birini yememişler. Bu bana çok dokundu bir noktada. 😂 Şaka bir yana çok şükür bir kayıp yok.
Üst komşuyada hırsız girmiş aynı yöntemde içeriden kitlemiş basılmamak için, oldukça tecrübeli arkadaş belli ki.
Olay yeri inceleme ekipleri geldi parmak izi vb. Aldı ama birşey çıkacağınız zannetmiyorum.
Lakin eve girip birşey çalmayan hırsız olması çok garibime gitti anlamlandıramadım. P.venk altın, pırlanta falan arıyor herhalde.
İşte bu nedenle hep söylüyorum. Ev sigortası lüks değil zorunluluktur. Geçmiş olsun hocam.