Özelden bir kaç soru daha sordum ama hocamdan iki gündür cevap alamadım ve aramızda geçen konuşmaları özetleyerek sizinle paylaşıyorum.
- Öncelikle evinizi kendi imkanlarınızla fotoğraflandırıyorsunuz, evi gerçekten iyi anlatmalısınız, gören müşteri anlamalı ve kötü bile olsa bir ayrıntılı varsa bunu bilerek gelmeli. (örnek: karanlık oda)
- Evi fotoğraflama işinden sonra bir kayıt oluşturuyorsunuz her şey oldukça kolay işliyor yeni kullanıcı için, evinizi tanıtıyorsunuz ve eviniz kendi kendinize yayınlanıyor.
- Sonra forumda da bir arkadaş yazmış bir kaç tanıdığınızdan fake rezervasyon yapıp yorum alırsanız işleriniz hızlı başlar. Yorumsuz evlerin tutunması uzun sürebiliyor. Kayıt açma işlemi bundan ibaret.
- Daha sonra gelen misafirlere otel standartlarına yakın giriş ve çıkış saatleri belirleyeceksiniz, takibini yapacaksınız.
- Ödemeler kısmıda banka hesabınıza 1 hafta içinde yatırılıyor o da bir şekilde hallolur.
Soru: Kayıt için herhangi bir evrak falan istenmiyor mu?
Cevap: Bu ay itibariyle bakanlık bir düzenleme getirdi ama şimdilik sürenin uzatılacağı söylendi.