Her kafadan ses cikar cunku cogu salliyor almanyayi avrupayi bilmem amerikada meslek dallarindan bahsedeyim daha dogrusu benim meslek dallarim bir sure sonra kendi business yapman kolaydir ama benim mesleklerimden aylik ortalama kazanclardan bahsedeyim tabi her eyalette ayni kazanc yok... yuksek egitimli iyi konumda calisanlari ayiriyorum ben hizmet sektorunden bahsedeyim ornegin kuafor ayda ortalama iyi bir yerdeyse bayan kuaforu 10 bin civari kazanir
Erkek kuaforleri iyi yerde ayda rahat bir sekilde 5.500 - 9 bin $ arasi kazanir
Tir soforleri ortalama 8- 12 bin $ kazanir
Asci ,donerci iyi yerde ama sokak lokantasinda ayda 5.500 8 bin $ arasi kazanir otellerde fiyatlar 7 11 bin arasi degisir
Pastaci : ortalama 7 8 bin $ ve uzeri kazanir
Ve gelelim arac tamir kaportaci kismina

bunu yazmayim moraliniz bozulmasin

amerikada kraldir ne muhendisler doktorlar onlara kiz vermek isterde kaportacilar Naz yapar is ariyorum diye ilan verdigin anda amerikanin diger ucundan ucak biletini ilani yayinladiktan 10 dakka sonra gonderirler

ve herkes onlara ve tarim isi yapanlara devlet baskani dahi olsa karsisina gecer kral nasilsin der onunde dugme ilikler saygi gosterir

kendi isini yaptigini varsayarsak kazanacagi parayi hesaplayamayiz

ve o bolgede o kisiler meshurdur herkes tanir yoldan belediye baskani gecsin kimse umursamaz ama bu 2 sektorle ugrasanlari herkes o bolgede tanir bilir bilinir ve sayar

Ornegin kaportaci Sadullah usta dedigimizde Pennsylvania dan Connecticuta kadarki alanda bilinir

ama connecticut belediye baskani kimdir ben bile bilmiyorum sahsen
Amerikada Siradan iscilikte union li olan insaat calisanlarini ayiriyorum yani sendikali degilse en yuksek maasi tarim iscileri alir bunun net bir rakami yoktur isin zorlugu yerine gore degisir ama 10 bin ustu 13 18 bin $ civari ayda cok rahat kazanir ama herkesin yapabilecegi is degildir
Amerikada bir sure sonra kendi isini yapman gerek kendi isini yaparak en cok parayi kim kazanir ? Tarim sektoru farming isiyle yani duzgun bir sekilde ciftici olan herkes milyonerdir zengindir taninir bilinir hurmet gorur yolda yurusun herkes onu tanir belediye baskani durup ona selam verir

senelerce amerikada kalipta kendi isini yapamayanlarda muhtemelen bos vakti oldugunda degerlendirmeyip aksama kadar tiktokta direklerde dans edenleri izleyenlerdir 😉
Ve sunuda ilave edeyim dunyanin hic bir yerinde amerikadan daha cok kazanamazsiniz ve daha cabuk ve kolay kendi isinizi yapamazsiniz calan cirpanlari saymazsak