Merhaba arkadaşlar, şimdi sizlere bir sorum olacak fakat bu konuyu açtığım için belki konum kilitlenecek/silinecek ve bende uyarı/ceza alabileceğim. Ama yine de konuyu tartışmaya açmak istiyorum.

Şimdi biliyorsunuz ki forumda bir çok şeyin satışı mümkün. Bunları aşağıda sıralıyorum.

Youtube izlenmesi, abonesi,
İnstagram takipçisi,
Twitter takipçisi,
Google haritalar yorumları
Şikayetvar sahte şikayet ve çözümleri,
Google play sahte yorumları,
Gmail açıp satmalar,

Yukarıya daha fazla ekleyebilirdim ama ne siz nede benim zamanım gitmesin boş yere. Ne de olsa siz benim ne demek istediğimi anladınız.

Yukarıdaki örneklerden hareketle bu tür girişimleri o uygulamalar/şirketler yasaklıyor ve hoş karşılamıyor. Yani aslında ilegal bir durum söz konusu.

Fakat legalliğe çok fazla önem veren r10 sitesinde bu tür girişimlerin alelen olması ve sırf bu tür girişimler için kategoriler olması ne kadar etik?

Peki hadi diyelim ki bu tür girişimlere mantıklı bir açıklama getirildi o halde r10'da ticaret puanı satmak veya davetiye satmakta legal olabilir.

Başkasının kurallarını çiğnenmesine ses çıkartmazken davetiye satımı veya haksız ticaret puanı gibi durumlarda forum bir anda ayağa kalkıyor.

Şimdi buraya kadar bu yazıları okuyan arkadaşlar şunu bilin. Amacım tartışma ortamı oluşturmak, birilerini kötülemek veya ekmeğinizle oynamak değil. Sadece aklıma gelenlerli sizinle paylaşmak ve sizlerin fikirlerini merak etmek. Belkide ben hepten yanlış düşünüyorum. Belkide söylediklerim arasında doğru şeyler vardır.

Zamanınız var ise buyrun cevaplarınızı bekliyorum.