Ben olsam 4050 bir cihaza bu kadar para vermem. Uzun süredir bakmıyorum ama bu fiyatlara yakın başka markaların 4060 modelleri bazen indirimde oluyor.

Monster alınmaz diyenlere bakma. Ben 4. Monster cihazımı kullanıyorum. Sorun yaşadığımda oldu ama sağolsun çözdüler. Isınmayan laptop arıyorsanız Markaların üst segmentlerine bakacaksınız. İ7 bir cihaz alıpta ısınmamasını beklemek hayal olur. Ben şu anda monster tulpar t7 20.3 kullanıyorum. 6 ayda bir macun yenilerim altında soğutucum var cihazım en zor oyunlarda bile aşırı bağırmaz. Cihazı direk masanın üstüne koyup oyun oynarsanız hava almayacağı için sıcaklıklar yükselir alt hava kanallarını masadan biraz yüksek tutun o bile en az 5 derece fark ediyor. Ne kullandığını bilmezsen sorunlu cihaz dersin. Benim için sorunlu değil ben cihazımın herşeyini sonuna kadar kullanıyorum, rahatsız edici fan sesim ve sıcaklık yok diyebilirim.

3060 ile 4050 arasında çok ciddi bir fark yok ama enerji kullanımı konusunda 4050 daha iyi, daha az enerji ile daha çok performans verebiliyor.

https://www.youtube.com/watch?v=esEKLDi4q0A