Bir konuda bilgisahibi olmak herkesin hakkı. Ancak bunu talep ederken konuyu farklı alanlara çekecek farklı cümleler kurunca tabii ki ister istemez niyet sorgulaması yapılabilir.
Diyanet neden ücretsiz Kuran dağıtmıyor fikrini savunmak için konuyu dağıtacak kadar gereksiz farklı alanlara girmenin anlamı yok. Bunu siyasetçiler ve gazeteciler çok yapıyor. Amaçları da kendi hatalarını gizleyip holiganlık yaparak taraftar toplamak. Ben bu nedenlerden dolayı konuyu ve bazı yorumları hiçde samimi bulmadım. Ve yaşam tecrübelerim de bana maalesef haklı olduğumu gösteriyor. Yine haklı olduğumu ifade etmek için de yaşadığım başka olayları da örnek vermeyi uygun görüyorum.

Diyaneti burada birçok kişiden daha fazla sevmiyorum. Çalışmalarının hatalı ve yetersiz olduğunu düşünüyorum. Diaynet bütçesinni gereksiz çarçur edildiğine inanıyorum. İmamların çoğunun yetkinliğini yetersiz buluyorum. Daha da örnek sayabilirim. Ama bu arazilerde dolaşıp diyanet neden ücretsiz Kuran dağıtmıyor gibi gereksiz ve önemsiz bir konuya desen yapmayı doğru bulmuyorum.

Din ile ilgili diyanetle ilgili eleştirilmesi gereken öyle çok detay var ki, ücretsiz Kuran dağıtılması gibi bir düşünce bunların içinde en saçma olanı olacaktır. Böyle bir fikre de misyonerlik faaliyeti yapan bir sistemi örmek alarak kapılmak ayrı bir felaket.

Ücretsiz İncil gönderim ilanları gazetelerde 90lı yıllarda da vardı. Ben de ücretsiz diye almıştım. Ancak gelen pakette incil diye tek bir kitap yoktu. Matta Markos Luka ve Yuhanna diye 4 ayrı kitapçık vardı.
Sonradan akıl edip bunları birleştirdiler ve İncil diye göndermeye devam ettiler.

Ücretsiz İncil bulmuşken mutlaka alın okuyun. Samimi ve ciddi olarak tavsiye ediyorum. Ancak bunları örnek alıp da diyanet neden ücretszi Kuran dağıtmıyor dediğiniz zaman 1000 tane makul sebep sayarım.

Bazı yorumlara istinaden kaynaklı gerçek örnek verecektim ancak forumda report fetişizmi yaygın. Her doğruyu söyleyemiyoruz.
O yüzden Hıristiyanlık ve yahudiliğin bugün gerçek birer din olmadığını açıklayamıyorum.