Prm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dostlar selam,

Hayatımdaki ikilemlerde hep bu forumdaki yorumlardan destek ve bakış açısı aldım ve bugün sizlerden akıl ve bakış açısı almaya tekrar ihtiyacım var. Yaklaşık 5 yıllık memurum 112 acilde ayda 13 gün çalışıyorum 24 saat esasına göre çalışıyorum ve kan kusmuk afedersiniz sid.k hayatımda görmediğim şey kalmadı. Geçenlerde green card vizemi aldım ve hanımla amerikaya yerleşme kararı aldık. (Hanım mühendis). İkimizde kamu kurumlarında çalışıyoruz ve ortalama eve giren rakam zamlarla 75 bin tl civarı. Şükürler olsun bu rakam iyi bir rakam bu günlere gelebilmek içinde tırnaklarımızla kazıya kazıya geldik ben KPSS den hatrı sayılır bir puan aldım ve çoğu kişinin dayısıyla bir yere geldiği devlet sektörüne kimsenin yardımı olmadan geldim. Ailem beni maddi imkansızlıklarla büyüttü ellerinden geleni yaptılar fakat imkanlar kısıtlıydı cebimde para olmadan ilkokula liseye gittiğimi bilirim ve üniversite zamanı da part time çalışarak kendimi çevirdim. Dostlarım green card çıktıktan sonra çevremizden çoğu akrabalarımız ne yapacaksınız amerikada ne var amerikada burada mis gibi memursunuz 2 3 sene sonra evinizi alırsınız bırakın amerikayı vs gibi motive etmeyen cümleler kurdu. Tabi motive edenlerde var. Ülkemizin ne yazık ki geldiği durum insanların tahammülsüzlüğü yorgunluğu bezginliği artık ne derseniz diyin yani bir ortama girip oturduğumuzda dostlarımızla 5. Dakikadan itibaren konumuz ekonomi ve acaba nasıl gideriz bu ülkeden yada acaba ilerde ne olur. Kısacası benim amacım deyim yerinde ise kabuğumu kırmak ve daha iyi yerlere gelebilmek daha çok çabalayıp emeğinin karşılığını almak. Fakat türkiye şartlarında bu çok zor sizler neler söylersiniz? Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim iyi forumlar
Refah seviyesi yüksek bir hayat sürmek istiyorsanız. Direk gidin. Belkide buraları çok özleyeceksiniz. Lakin varlık iyi hissettirir heleki sevdiğiniz insan yanınızda olunca. Güzel bir fırsat gelmiş değerlendirin ilerde keşke dememek için