Selamlar, uzun zamandır yapmayı planladığım projeyi bugün devreye soktum. Daha öncesinde Adsense ile günlük 10$ kazanca ulaşmıştım. Yeterli değildi. Tam site yükselişe geçmişti o dönemin teknoclouds mağdurları arasında yer aldık ve site tamamen gitti. Moral bozmadan yeniden başlamaya karar verdim. Söylemeden geçmek istemiyorum fakat konu altında takip yazanları bir süre sonra alıntılayıp güncellendi bilgisini veremeyebilirim.
Yıllar önceki SEO bilgimi de bu projeye katarak yıl sonu güzel kazançlara ulaşacağız.
Gün / Hafta / Ay olacak şekilde güncellemeler yapacağım fakat her gün konuyu güncel tutmam neredeyse mümkün değil.
Site dili : Almanca
Alan: Niche bir alan seçimi yapıldı.
Hedeflerimiz nedir?
Hedefimiz tabii ki para ve tecrübe edinmek. Para kazanamamış olsam da tecrübe kazanmış ve projeyi başarılı saymış olacağım.
1- Günlük 1$ kazanca dd.mm.yyyy tarihinde ulaşıldı.
2- Günlük 5$ kazanca dd.mm.yyyy tarihinde ulaşıldı.
3- Günlük 10$ kazanca dd.mm.yyyy tarihinde ulaşıldı.
4- Günlük 15$ kazanca dd.mm.yyyy tarihinde ulaşıldı.
Başlangıçta konuya spoiler eklemeden başlayacağım ilerleyen süreçlerde konuya spoiler eklenecektir. Ocak ayı içerisinde her gün konuya güncelleme yapılırken şubat ayında haftalık olarak güncelleme yapılacaktır.
25 Ocak 2024 Tarihinde neler yaptık?
1- Anahtar kelime geçen domain alındı.
2- Türk bir firmadan hosting alındı.
3- Cloudflare kuruldu.
4- Wordpress kuruldu. Tema olarak "Dashscroll" tercih edildi. Eklenti olarak forum içerisinde
@NKY Digital; den ücretli olarak wp rocket pro, rank math pro, schema pro, ücretsiz olarak da site kit, table of content, contact form 7 kuruldu.
5- Siteye hakkımızda, gizlilik politikası, iletişim sayfaları oluşturuldu ve footer tarafına eklendi.
6-
@memu; nun içerik oluşturma botuyla beraber 60 günlük içeriğimi her gün 1 adet içerik olacak şekilde planladım.
7- İlk içerik bugün yayınlandı fakat index almadı problem değil yakında alacaktır.
8- Adsense başvurusu yapıldı ( İçeriksiz yüzlerce belki de binlerce siteye adsense onayı aldım. Adsense onay vermez gibi yorumlara gerek yok ).
9- Instant Indexing ( Hızlı index alabilmek için ) kurulumu yapıldı.
26 Ocak 2024 Tarihinde neler yaptık
1- İç linklemeler yapıldı.
2- Temel SEO ayarları yapıldı.
3- Site ana sayfası index aldı
4- Bing webmaster tool kayıt yapıldı
5- 1 adet içerik yayına alındı.
27 Ocak 2024 Tarihinde neler yaptık
1- 1 adet içerik yayına alındı ve toplam 3 adet içeriğimiz olmuş oldu.
2- Bing için IndexNow eklentisi kuruldu.
3- İletişim, hakkımızda gibi sayfalar index aldı. Toplam index sayımız 5 oldu.