Mart ayında abim ve ben aynı dönem bedelli yaptık o Kenan Evren kışlasında yaptı. Ben ona prenses diyordum çünkü her katta tuvalet ve en fazla 20 kişi kalıyorlardı. Bizden mükemmel derece iyilerdi.
Ben Amasya'da 1. Bölük'te Tanksavar olarak yaptım.
400 kişi aynı binada kalıyorduk. 10 tane tuvalet vardı. Bunların 4-5 tanesinin kapısı kırık, veya tıkanmıştı.
Yani 400 kişi 5-6 tuvalet kullanıyorduk onunda sabah kahvaltısında 06:00'da kapatılıyordu. Öğleden sonraya kadar tuvalet olmuyordu. Psikolojik işkence yapalım diye yapıldığını düşünüyoruz. Ayrıca her sabah tugay komutanı albay ordusu ile kahvaltıya gelirdi.
Isınma sorunu yaşıyorduk sadece gece 2 saat yanıyordu. Daha sonra hiç yakılmıyordu.
Bunların hepsini geçtim, 64 kişi aynı koğuşta kalıyorduk. Gittiğiniz 3-4 gün hasta oluyorsunuz. Bu hastalıkta yeşil balgam hiç bitmiyor ateş, halsizlik oluyor. İlaç bulamıyorsunuz çünkü orada doktorlar problem fazla istirahat raporu verip, askerliği uzatıyorlar.
Çok ağır hasta arkadaşımıza 2 gün istirahat raporu verdilerdi. Çocuğun 6 gün askerliği uzadı. Akıllı telefon sokan biri 15 gün askerliği uzattı.
Merhaba,
Ekim / Amasya - 15 İNCİ P.EĞT.TUG.K.LIĞI. Başka arkadaş var mı buradan?
Hocam sana önerim içeriye parol vs. ilaç sokabilirsen sok.
Akıllı telefon sakın götürme, kışlaya öğleden sonra gir ben erken girmiştim bizi akşam 21:00'e kadar beklettiler. Çok fazla şey götürme biz götürmüştük pişman olduk, orada çoğu şeyi alabiliyorsun.
Girişte çadırlar oluyor orada belirleniyor yerler. TAS Tanksavar falan duyarsan sakın girme bizim zamanımızda ilk çadırdı.
TAS çok problemli Amasya'da güzel rahat askerlik yapanlar vardı.