Çok basit bir şekilde anlatayım yaşadığımı. Cuma günü saat 12.00'dan akşam 17.00'a kadar olan sürede eski hosting firmasındaki sunucudan Güzel Hosting'e geçiş yaptık. Normalde hızlı olan site ve panel, Güzel Hosting'e geçiş yaptığım an (aynı dakilalarda) bir anda sayfa açılış hızı 10 kat yavaşladı. Size onlarca ticket da açtım ve anlık olarak hepsini yazdım.
Konuda size eski firmadaki özellikleri de sizin firmadaki CPU-RAM özelliklerini de yazdım. Bana bunun nedenini basit bir şekilde açıklar mısınız? Sadece bizde değil, onlarca kişi aynı sorunu yaşıyormuş. Hepimiz faydalanalım.
Açıklamamda aslında belirtmiştim. CPU-RAM kaynaklı bir yetersizlik yok ise, PHP sürümü, Mysql sürümü vb. sebepler buna etken olabilir. Destek ekibimizden bu konuda detaylı bilgi isteyebilir, CPU-RAM konusunda sorun olmadığını, yavaşlığın neden kaynaklandığını sorabilirsiniz. Bu platform bir destek sistemi olmadığı için hizmetlerinize erişememekteyim. root erişimi olan bir sunucu kullanmaktasınız, bizim teşhislerimize inanmıyorsanız farklı bir sistem uzmanına da inceleme yaptırabilirsiniz. Yani bu tip suçlamalardan önce uzman birinin inceleme yapıp sorun teşhisi yapması gerekiyor.
Onlarca kişinin böyle bir sorun yaşadığını nerden düşündüğünüzü bilmiyorum ancak yüzbinlerce müşteriye sahibiz ve 1000'den fazla sanal sunucu hizmeti veriyoruz. Bahsettiğiniz sorun genel bir sorun olsa emin olun tek tük kişi gelip "aslında evet bende de yavaş" vb. tepkiler vermez. Ya da burada rastgele yavaş diye konu görüp "evet benim de hostingim yavaş" diyenler çıkabiliyor ki zaten 200.000'den fazla site paylaşımlı hosting hizmetinde barınıyor, genel bir sorun olsa binlerce kişinin bunu belirtmesi gerekir, hizmet türü bile aynı değil, bu tip bir yorumun geçerliliği sizin sorununuz özelinde ne seviyede bunu düşünmek lazım.
Demek istediğim şu, muhakkak ki sorun yaşamışsınızdır, sizi birşey ile itham etmiyorum. Ancak herhangi bir sistem uzmanının da söyleyebileceği üzere CPU-RAM vs. özellikler aynı-yakın iken yaşanan sorunun sebebi ya işletim sistemi seçimi, ya php-mysql sürümleri olacaktır. Yazılımınızın en optimum ihtiyaçlarını ise bizim bilmemiz mümkün olmadığı için, root erişimine sahip bir sunucu kullanıcısı olarak, bu ihtiyaçları kendiniz düzenleyebilir ya da ekibimizden bu konularda yardım alabilirsiniz, zaten ücretsiz 7/24 destek veriyoruz.