Bartuc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,

Sanal sunucu hizmeti kullanmaktasınız. Son dönemde özellikle Radore'den Mars verimerkezine geçiş aşamasında donanım güncellemeleri de yapıldı. Yani bu değişiklikleri bir fırsat bilip yeni donanımlar alarak taşıma sağladık. Şu anda sanal sunucularda en kötü işlemciler Intel Xeon 2680v4 ayarında. SAS-SSD 12G diskler kullanılıyor. Ne şekilde kaynak satın alıyorsanız zaten Private Cloud paketlerinde bu kaynaklar size dedike ediliyor. Yani sunucuların birleştirilmesi kalite düşürülmesi vs. sözkonusu olmadığı gibi taşıma sürecinde aksine v2 serisi CPU'lardan, 1600MHZ Ram'lerden v4 serisi CPU, 2400MHZ RAM'lere geçiş sağlandı. Arada senelerin nesil farkı var. Yani kalitenin düşmesi değil, artması sözkosunu.

Site hızında en önemli etken yazılım ve PHP sürümleri. Bu konuların incelenerek optimize edilmesi gerekmektedir.

Özellikle root erişimi olan bir sanal sunucu kullanırken "hızlı" kavramı çok afaki. Yani tam olarak ne sorun yaşıyorsunuz, CPU mu yetmiyor, RAM mi yetmiyor, konu nedir onun incelenerek işlem sağlanması gerekiyor. Mesela farklı şirkete alınca ne değişti, bizdeki hizmette CPU/RAM sorunu yaşanmadan yavaşlık varsa bunun tek çözümü optimizasyon olacaktır. CPU/RAM sorunu yaşanıyorsa PHP sürümü vb. kaynaklı bir sıkıntı olabilir. Bu hususlar incelenmeden ya da önemsenmeden doğrudan farklı hizmete geçiş yapmak zar atmaktan farksız olacaktır.

Yukarıda belirttiğim gibi performans azalışı değil aksine artışı söz konusu. Son birkaç ayda yüzden fazla yeni sunucu kuruldu ve bunlar yeni nesil sunucular, eskiler hep bunlara taşındı. Destek bildirimi açarsanız ekibimiz yardımcı olacak, sizi doğru yolda yönlendirecektir.

VDS'lerde satın alınan kaynaklar dedike edilmektedir. Sanal sunucu tekrar sanallaştırılmamaktadır.

Paylaşımlı hosting hizmetleri adı üstünde paylaşımlı olduğundan anlık sorunlar yaşanabiliyor. Sunucu değişikliği yapılması şart değil, zaten ekibimiz bunları sürekli izleyip müdahale ediyor. Bazı durumlarda bu sorunların süresi uzayabiliyor. Yani uzayan süreçteki durum da sitenin 1-2 sn geç açılması şeklinde oluyor ki onu da çözüme ulaştırabiliyoruz, çoğu müşterimiz sorun yaşamıyor. Sorun yaşayan müşterilerimizde de sunucu değişikliği ile sorunu çözebiliyoruz. Genel bir sorun bulunmadığı gibi aksine sitelerini bize taşıyan müşterilerimiz performans arttığını belirtmekte çünkü son dönemde milyonlarca TL yatırım ile yeni sunucular alındı ve bunlara geçiş sağlandı. Onlarca eski sunucu emekli edildi.
Çok basit bir şekilde anlatayım yaşadığımı. Cuma günü saat 12.00'dan akşam 17.00'a kadar olan sürede eski hosting firmasındaki sunucudan Güzel Hosting'e geçiş yaptık. Normalde hızlı olan site ve panel, Güzel Hosting'e geçiş yaptığım an (aynı dakilalarda) bir anda sayfa açılış hızı 10 kat yavaşladı. Size onlarca ticket da açtım ve anlık olarak hepsini yazdım.

Konuda size eski firmadaki özellikleri de sizin firmadaki CPU-RAM özelliklerini de yazdım. Bana bunun nedenini basit bir şekilde açıklar mısınız? Sadece bizde değil, onlarca kişi aynı sorunu yaşıyormuş. Hepimiz faydalanalım.