Merhaba. evet yazılımcı olmaya karar verdim. 30 yaşından sonra dizimi kırıp oturup çalışacağım öğreneceğim. ama buna nasıl karar verdiğimi şu anda hangi pozisyonda olduğumu merak eden arkadaşlar için biraz geriye sarmak istiyorum.

27 Eylül 2020 yılında burada açtığım konuda lami cimi olmadığını gitmeye karar verdiğimi siz değerli forum arkadaşlarım ile paylaşmıştım.

23 Ağustos 2021 yılında buradaki "Size iyi şanslar ben GİDİYORUM " adlı konumdada ABD vizemi aldığımı ve taşınacağımı söyledim

Bundan 2 Yıl 3 ay 23 gün önce (2 Ekimde 2021) Abd ye taşındım. F1 öğrenci vizesi ile geldim buraya.

19 ocak doğum günümdü ve 30 yaşına girdim. şuanda evliyim. eşim vietnamlı. artık birşeylerin farkına daha iyi vardığımı anladım.

Lise yıllarımda blogger ve blogcu com üzerinden açtığım siteler birbirine bağladığım paravan sitelerle güzel hitler yakalıyordum yaşım o zamanlar 15. kendi başıma html ve css de kod ekliyor kod çıkarıyor renk değiştiriyordum ve çok hoşuma gidiyordu. aaahhh o güzel günler ah. hiçbir zaman sıkıldığımı hatırlamıyorum. ama gel görki aile baskısı ve yanlış yönlendirmeler ile hayatımın üniversite yıllarını bilgisayar veya yazılım üzerine olabilecek bir bölümde geçirmem gerekirken bense inşaat teknikerliği bölümünde harcadım. pişman mıyım? PİŞMANIM. keşke üstüne düşsseydimde yazılım üzerinen bilgisayar üzerine bir bölüme gitseydim.

Velhasılı kelam çok kafanızı şişirmektense sizlere yapmak istediğim şeyleri ufaktan bir yazayım;
iyi seviyede ingilizcem var ama param yok o yüzden youtube üzerinden Dr chuck amcamızın Phyton for everbody adlı eğitimini izleyip öğrenmeyi kafaya koyum. günümüz teknolojisinde AI bile phyton ile yazılıyor. bu işin olmazsa olmazı olduğunu biliyorum o yüzden bu kursu bitirip en azından neyin ne olduğunu anlayabilecek, birşeyler karalayabilecek kıvama gelmek istiyorum.

İkinci olarak AWS cloud kursunu bitirmek istiyorum. ne zamanki bu kursuda bitiririm Jr seviyesinde bir iş arayışına gireceğim. iş bulmak zorundayım. amerikada sahte resumeler ile yüksek maaşlı işlere girebiliyorsunuz ama background vs hepsi yalan dolan. ben bu işe kendimi adayıp sıfırdan öğreneceğim arkadaş.

Bu kafası dumanlı kardeşinize varsa tavsiyeleriniz aşağıda belirtinki okusun ve kafasına dank etsin. ayrıca genç arkadaşlarada belki ilham veya yol haritası olur dedikleriniz.

Hepinize teşekkürler r10.

24 ocak 2024 11:26 PM Orlando, Florida.