Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
Tekrar selam.. Bi kaç gün önce nodejs kurulumu hakkında konu açmıştım ve socketio'yu kurup çok basit şekilde html üzerinde chat yapabilecek kadar kurcaladım. Şimdi deneyimli birilerinden yol göstermesini istiyorum. Flutter'da projem var; tamamen firebase'ye bağlıyken her şeyi php scriptlerine çevirdim ve mysql kullanmaya başladım. Şimdi sorunum şu ki bu üçünü chat için nasıl kullanmam gerektiğini bilmiyorum. Yani aklıma gelen mantıklı senaryo; mesaj için veritabanını kontrol edip daha önce mesajlaşma varsa getirecek yoksa oluşturacak. Verinin id'sini socketio'ya aktarıp user1-user2 olarak mesajlaşma sağlamayı düşünüyorum. Ama aynı zamanda uygulama başladığından itibaren mesaj gelirse bildirim düşmesi gerekiyor. Ayrıca sohbeti yedeklemek için sql'e kaydettiğimde her mesaj için sunucuya istek göndermesi gerekiyor ve oluşacak trafik ne olur bilmiyorum. Daha önce deneyimi olan varsa şu şu mantıkta kurabilirsin diye öneride bulunabilir mi? Kod yazmanıza veya detaylı anlatmaya zahmet etmenize gerek yok; yalnızca mantık olarak şu adımlar deseniz de yeterlidir. Teşekkür ederim