Merhaba arkadaşlar, anladığım kadarıyla bu işlerle mali müşavirler vs. ilgileniyor. Sizce direkt bir mali müşavir ile randevu mu ayarlamalıyım, şehir içindeki veya sanal ortam üzerinden, aynı R10'daki gibi kullanıcıları vs. tercih etmeliyim? Hangisi daha sağlıklı olur? Ayrıca minimum kurulum masrafı ne kadar? Adres olarak sanal ofis mi fiziksel ofis mi tercih edilmeli?
Şu anda İngiltere'de kurulu bir LTD şirketimiz var,
@ingiltereltd; sayesinde açtık. Ama Türkiye'de şunu fark ettim: Internet üzerinden şirket açılışı yapanlar, sanki fazla fiyat istiyorlar diyeceksiniz. Ne alaka, şöyle açıklayım: Bundan yaklaşık aylar önce
@ingiltereltd; aracılığı ile şirket kurduk, tabii ki arkadaşım kurdu. Açıkçası tokatlanırız vs. sandım çünkü o 2.8 k'ya İngiltere'de kuracak dedi. Şirket sermayesi evraklarını incelediğimde 10 k sterlin gözükmekteydi ve öyle idi. Yıllık olarak ücret ödemesi yapıyoruz ama İngiltere'de bile bu kadar ucuza yaparken, Türkiye'de R10'da incelediğim bazı hocalarımızın 10 k ilk şirket sermaye ücreti + aylık 500 ila 2 k arasında değişken fiyat istediklerini gördüm ve biraz bu duruma şaşırdım. Yıllığa vurduğumuz zaman ise bu ücret yılda 5 k ila 20 k arasında değişiyor. Şahsen, Türkiye'de böyle açana kadar mevcut şirket için apostil ve marka tescili almak daha mantıklı hale geliyor. Siz de görüşlerinizi ve sorularımın cevaplarını bekliyorum. Yaşadığım şehir Denizli, yaşım 21.