Bal gibi de kurulur.
Her girişimin bir benzeri yapılabilir. O benzeri de asalını geçebilir. Öykle olmasaydı koskoca Trendyol veya Getir, "aman yaa YemekSepeti var bize kim bakar?" deyip yemek işine girmekten geri dururdu. (Öylesine verilmiş basit bir örnek, hemen eleştiri moduna geçmeyin.)
XX veya XXX milyon TL bütçen varsa basarsın her yere reklamı.
R10'da olmayan özellikleri de eklersin platforma atıyorum birçok üyenin istediği bionluk gibi havuz sistemi vs.
R10'un tamamen kopyasını yaparsın premium üyeliklerin özelliklerine varana kadar. Ama fiyatları ucuz tutarsın forumdaki gibi -bana göre- gereksiz zam falan da yapmazsın.
Ne bileyim forumda eleştirilen özellikleri, üyelerin şikâyetçi olduğu kuralları falan tespit edip bunlara alternatif şeyler uygularsın kendi sitende.
Böylece R10 gibi bir platform kurmuş olursun.
Tabii bunu kurmak kolay fakat aynı seviyeye ulaşacağını söylemek zor. Ulaşacak olsa bile bu, yıllar alabilir.
Hocam milyonluk proje yazmışsınız ama her şeyi de R10 üzerinden girmişsiniz kopyalarsin falan o işler öyle yazmak kadar basit olmuyor işte. Ayrıca taklitler aslını yüceltir. R10 dan sonra çıkan her forum R10 a benzetilse bile R10 gibi olmayacak ve her defasında topluluk R10 a benzetmişler diyecekler

bir iş girişiminde önceden atılmış adımları takip etmek yerine baştan yaratmak, üretmek daha da farkındalık katmak asıl varoluş demektir. Yani projeniz çöp şimdiden hayali milyon dolarlarınızı batirdiniz 😁
Bana soracak olursanız o kadar paraya forum tarzı biseyler yapmazdım çünkü sosyal medya platformları büyüdükçe böyle yerlerde popüleritesini kaybediyor.