Herkes yardımın parayla yapıldığını belirtmiş fakat yardım isteyenlerin durumuna kimse değinmemiş. Konu açıp yazdığı mesajın aynısını Google'a yazsa cevaba ulaşabilecekken üşenip foruma konu açıp birilerinin kendisine yardım etmesini bekleyenler oluyor.
Bunu geçtim konu açılmış, yardımcı olmak için cevap yazıyorum , 5 dakika sonra özel mesaj olarak "bunu yaptım ama şunu nasıl yapacağım" , bu mesajı cevaplıyoruz sonra ardı arkası kesilmiyor. Kişi kendisine yardım edecek birisini bulunca en ufak bir şeyde bile o kişiye yazıyor. Tabi yardımı sanki zorunlu yapıyormuşuz gibi teşekkür de pas geçiliyor, 1 mesaja cevap verilmeyince "parası neyse veririz yardımcı ol" mesajları atılıyor.
Tabii ki herkes için durum bu şekilde değil fakat ben bu durumla çok karşılaştığım için yardım konusu görünce bilsem bile pas geçiyorum çünkü 5 dakika ayırıp cevap yazsam bu sonrasında çok daha uzayacak. Yardım eden kişilerin azalmasında belki de bu durum etkilidir.
Şimdilerde zaten birsürü yapay zeka aracı var. Ücretsiz bir şekilde sorup çoğu sorunun cevabını alabiliyorsunuz. Ona 7/24 soru sorun, tam olarak hizmetçi gibi kullanın hiç sorun etmez, ücret istemez, soruları cevaplar.