Stratejik hata, Finlandiya ve İsveç öyle büyük kartlardı ki Türkiye için. İktidar bu kozları kullanıp parasını verdiğimiz uçağı bile almadı. Maalesef ki Erdoğan yüzüne dahi bakmayan Biden yönetimine bedava jest geçti. İlginç olan bir gün Türkiyenin Natodan çıkarılması konuşulsa ilk el kaldıracak bu 4 ülkenin Finlandiya, İsveç, Yunanistan, Fransanın Natoya katılmasını vs onaylamamız gerçekten büyük hata. Yunanistanı onaylanmasaydık adalara bırak çökmeyi etrafından geçemezdi. İsveçde aynı Fransa gibi pkk/ypg desteğini açıktan yapacaklar.
Beni şaşırtmadı iktidar geri vites speedy gonzalaz gibi zaten anında yapılıyor, şaşırtan tek nokta CeHaPe zihniyetinin bu geri vitese katılması. Şimdi eleştiremeyecekte enayiler.
Serhat Güvenç, Türkiye'nin NATO'dan çıkarılmasına ilişkin iddialara yönelik olarak: Bir NATO üyesinin üyelikten nasıl çıkarılacağına dair bir prosedür yoktur. Ancak mevcut çerçevede üyelikten çıkarılmaktan ziyade ittifak içerisinde yalnızlaştırılma ya da yalıtılma yoluna gidebilirler.
Nato dan atılma gibi bir durum söz konusu değil. Türkiye kendisi istemediği müddetçe Nato dan atılamayız.
Nato ya alınmasalardı bile nato güdümünde olacaklardı. Amerika buralarda askeri üs kurup nato müttefiki haline getirecekti. Yani dolanacak arka kapı çok.
Uçak konusunda da büyük bir felaketten kurtulduk. Yüzlerce kronik sorunu olan F35 i iyiki vermediler. Görün bakın abd nin dünyaya attığı en büyük kazık olacak. O uçaklar çoğu ülkenin elinde patlayacak. Modernize edilmiş F16 ondan kat kat üstün.
Bu arada yerli uçak yapılıyordu ona ne oldu?