Merhaba arkadaslar burada yazacaklarim size biraz garip gelebilir.

Ben son 1 yildir yapay zeka gelistirmeye calisiyorum python dili ile. Bu yapay zekayi ayni chat gpt gibi anlamli bir dil modelleyici kutuphane kullanarak yapmak istiyordum hic bir sekilde api vs kullanmadim.

Tumunu sadece kendi imkanlarim dairesinde yapmaya calistim. Hic kimseden maddi manevi destek almadim.yilmadim. birseylerde basardim.
Fakat 4 ay once bir olay yasadim.

Yapay zekada anlamli cevaplar almaya basladigimda her cevap icin yaklasik 10 dakika ile gelen metinin yuksekligine bagli olarak 85 dakika bekliyordu. Cunku arkada surekli anlamladirip analiz edip kendi olusturdugum kisitli 76 gb veriden bilgi aliyordu.

Isin garip yani pc artik kaldiramaz oldu. Azure uzerinden sanal sunucu kiraladim. Tum dosyalarimi oraya koydum. Oradada kasmaya baslayinca cudo ile ekran karti islemcisini kullanma gereksinimi duydum.

Isin ilginc yani ayni blok zinciri gibi islem yaptiriyordum tek farki kriptolu degil.

Buraya kadar okuduysaniz dile getirmek istedigimi anlamis olabolirsiniz

Bu kripto para madencilikleri acaba bir yapay zekanin islemlerini kiriyor ve sanal parayi odeme yapiyordu odeme olarak? Yani bunca sene acaba kripto para madenciligi yapanlar bir yapay zeka alt yapisinami hizmet etti.

Bu buyuk bir olay...