Emirhano adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam en mantıklısı tam görselin üzerine saydam bir yazıyla firmanızın adını yazmanız.
talhac adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Web sitemden bakabilirsin ben bu şekilde önlem almıstım
https://xneontabela.com
Hocam ben de bu şekilde yapmak istedim aslında ancak filigran ekleyince ürün görselliği bozuluyor. Yine de saydamlığı biraz daha kısmayı deneyeceğim. Öneri için teşekkürler.

Krom1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Engelleneceğini sanmıyorum hocam, defalarca başıma geldi. Her yolu denedim.
Bizim ürünümüzün fotoğrafı dönüp dolaşıp yine fiyat sormak için bize geliyor hocam, böyle bir ürün lazım sizde var mı diyorlar

trhero adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
engelleyemizsiniz screen shot kalkmadıgı sürece
gerçekten onemliyse bir avukatla beraber çalan kişilere dava ačabilirsiniz
Ürün görsellerinin telif haklarının alınabildiğini duymuştum ancak prosedür üzerine araştırma yapmam lazım, genelde hukuki süreç içeren şeyler çok maliyetli oluyor.

YusufArda adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Forumda telif haklarıyla ilgilenen biri vardı o yardımcı olabilir.
Kullanıcı adını hatırlıyorsanız etiket atabilir misiniz?

TahsinCetinkaya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
erdil yaşaroğlu'nun telif işleriyle uğraşan avukatı tüm tr piyasasının içinden geçmişti mahkeme ve telif paraları ile... piyasaya dagıtın sonrasında da erdil yaşaroğlu'nun avukatıyla iletişime geçin onlar sizin yerinize görsellerinizi korurlar
Hocam karikatüristlerin bir dönem özellikle İnstagram hesaplarına davalar açtığını duymuştum. Hem karşı tarafın hem kendi başımı ağrıtmak istemem açıkçası

denden adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Almak isteyen her türlü alır.
Sizin olduğunu kanıtlarsanız kaldırılabilir. Uzun iş.
Çözümü yok gibi. Ancak bu devirde bunu anlamıyorum. Yapay zeka bile görsel yapıyor. Bizzat konuşup yapmamasını isteyin bence. İrtibat numarası varsa, fotoğraflar için emek verdiğinizi söyleyin.
Malesef hocam, o kadar çok kullanan oluyor ki hangi birisiyle iletişime geçeceğimizi şaşırıyoruz.

Lifent adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mock up yapabilirsiniz ama neresine ne eklerseniz ekleyin hicbir türlü kopyalanma olayinin önüne gecemezsiniz
Mockup yapmak mantıklı bir seçenekmiş hocam, öneri için teşekkür ederim.

Teknograf adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Görsel üzerinde marka hakkı size ait olan logonuz bulunuyorsa ve bu şekilde alıp kullanılıyorsa kullanan kişilerden şikayetçi olarak dosyayı uzlaşmaya götürüp karşı taraftan dilediğiniz ücreti talep edebilirsiniz. Tabii bir avukat yardımıyla daha iyi olacaktır.
Logo bulunması bunun için yetiyor mu? Bu süreci yargı ile yürütmek müşterilerimiz üstünde problem yaratır mı bilemiyorum