srabey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bulut sistemi istemiyorlar hocam, program olarak istiyorlar. Bilgisayara yüklenebilecek bir sistem olması gerek. Safetica gibi.
Sizleri çok iyi anlıyorum bkz;

pfSense, bir açık kaynaklı güvenlik ve yönlendirme yazılımı olan FreeBSD tabanlı bir işletim sistemidir. pfSense, özellikle güvenlik duvarı ve yönlendirme görevleri için tasarlanmış bir router/firewall çözümüdür. Bu yazılım, kullanıcılarına bir dizi özellik ve güvenlik önlemi sunarak ağlarını yönetmelerine yardımcı olur.
pfSense'in temel özellikleri şunlardır:
  1. Güvenlik Duvarı (Firewall): pfSense, gelişmiş güvenlik duvarı özellikleri sunar. Kullanıcılar, ağlarına gelen ve giden trafik üzerinde detaylı kontroller sağlayabilir, kurallar oluşturabilir ve güvenlik politikalarını yapılandırabilirler.
  2. Yönlendirme (Routing): pfSense, ağ trafiğini yönlendirmek için kullanılan güçlü bir yönlendirme motoruna sahiptir. Bu, ağdaki veri paketlerini belirli bir yönde yönlendirme yeteneği anlamına gelir.
  3. VPN Desteği: pfSense, sanal özel ağlar (VPN) oluşturmak için bir dizi protokolü destekler. Bu, uzak erişim sağlamak veya şifreli bağlantılar kurmak isteyen kullanıcılar için önemlidir.
  4. DHCP Sunucusu: pfSense, ağdaki cihazlara IP adresi atamak için DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) sunucu özelliği içerir.
  5. Proxy Desteği: Squid proxy sunucu entegrasyonu ile pfSense, ağ üzerinden web trafiğini filtreleme ve hızlandırma yeteneklerine sahiptir.
  6. Gelişmiş Grafik Arabirim: pfSense, kullanıcı dostu bir web tabanlı arayüz sunar. Bu arayüz üzerinden, kullanıcılar sistemlerini yapılandırabilir, güvenlik politikalarını oluşturabilir ve ağ trafiğini izleyebilirler.
pfSense, genellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler, okullar, ev kullanıcıları ve IT profesyonelleri tarafından kullanılır. Ayrıca, özelleştirilebilir olması ve birçok eklenti ve paketin entegre edilebilmesi nedeniyle geniş bir kullanıcı tabanına sahiptir.

Özellikle 2 seçenek belirttim bulut tabanlı veya NETGATE 1100 PFSENSE+ SECURITY GATEWAY şeklin de fiziksel alıp kurabilirsiniz. İnternet cafe kurup tek bir bilgisayar dan akınsoft yönettiğinizi düşünün ama çok daha geniş olsun