Merhabalar arkadaşlar biraz dikkatimi çektiği için paylaşıp sizlerinde dikkatini çekmek istedim.
Forumda eskiden bir konu açılırken ticaret mantığı gözetilmezdi, daha çok amaç yardım etmekti.
Örnek veriyorum sitemde db hatası alıyorum diye konu açan bir üyemize anında cevaplar hatta özelden şunları yap sorun çözülür tarzında mesajlar atılırdı.
Özellikle yaşı +15 yıl ve üzeri olanlar o dönemleri çok iyi hatırlar. Şimdi bakıyorum forumda 3-4 yıllık üyeliği olan birinin şu anda 200, 300 hatta daha fazla ticaret puanı olduğunu görüyorum. Ama dediğim kişilerin geneline bakarsanız belki 50 belki 70 en çok iş yapanların bile 200-300 arasıdır, geçmediğini görürsünüz.
Buradaki durum nedir? Eskiler mi ticaret yapmayı bilmiyordu? Amaç yardım ikinci plan mı paraydı? yoksa yeniler mevcut çağdan ve ekonomik durumlardan ötürü her şeyi parayla halletmek mi istiyor? ya da ben karşılıksız bir şey yapmam muhakkak karşılığını almalıyım mantığı mı var?
Yani zamanında bu kardeşlerimiz, abilerimiz hiç ticaret puanı düşünmediklerinden şu anda belki de yeni üyelerle ticaret yaparken ticari puanlara yenik düşüyor ve kaybediyor. Eski üyenin belki X kişisiyle ticareti XX.XXX tir ama ticari puan sayısı 45, ticaret yapacağı yeni üyenin toplam ticari tutarı belki X.XXX bile değildir ama ticari puanı çok yüksektir, tabi yanlış anlaşılmasın bu durum tam tersi de olabilir ben sadece bu genel durumu belirtmek için örnek verdim.
Forum dönemi devam ettiği müddetçe biz bu kültürü sürdürmeye devam edeceğiz.
Hepinize keyifle forumlar diliyorum, saygılarımla.