4 sene önce bugün, 18 yaşımda Facebook gruplarında Adsense hesabı satmaya çalışırken "R10.Net diye bir forum varmış." diyerek öğrendiğim sonrasında da hayatımın adeta bir parçası olan bu platformda 4. seneyi 1.5 saat kadar önce doldurmuş bulunuyorum. Elbette forumda 15-16 senelik benden çok fazla kıdemli üyeler bulunuyor lakin naçizane kısaca bir yazı yazmayı ve teşekkür etmeyi kendime bir borç bilirim. Zira yaşıtım, arkadaşım bir çok genç fiziki tempolu iş ararken ben bilgisayara geçip kahvemi içerken çalışabiliyorum.

Forumda 4. senem, moderasyonda ise 6. ayımı doldurdum. R10.Net'in bendeki değeri gerçekten çok büyük. Öyle ki gün içerisinde forum dışındaki insanların sosyal medyada geçirdiği sürenin fazlasını hem kişisel kullanım için, hem moderasyon işlemleri için R10.Net'te geçiriyorum. R10.Net benim için kimi zaman ticari kazanç sağladığım bir forum, kimi zaman güncel gelişmeleri öğrendiğim bir sosyal medya, kimi zaman ise araştırıp bulamadığım bir çok bilgiye kolayca erişebildiğim bir bilgi bankası... Daha da önemlisi bir çok dostluk edindiğim, harika insanlar tanıdığım bir platform.

Başta bize bu imkanı sağlayan forum sahibi @Coşkun Çetin;'e, moderasyonda takıldığımız her işlemde yardımcı olan, yol gösteren üst yönetimdeki değerli insanlara, beraber görev yaptığımız tüm arkadaşlara R10.Net'i geliştirmek için verdikleri emek için kendi adıma çok teşekkür ederim.

Gün içerisinde çok fazla moderasyon işlemi gerçekleştiriyoruz, haftalık ve aylık olarak düşündüğümüzde bu sayılar daha fazla. Mümkün oldukça kurallara bağlı kalarak, şeffaf ve vicdan süzgecinden geçirerek işlemler yapıyoruz. Ancak buna rağmen istemeden de olsa kırdığımız, hatalı yaptığımız işlemler olabiliyor. Her ne kadar kasıtlı olmasa da üzdüğüm kişiler varsa samimiyetle özür dilerim.

Bu zaman zarfında çok değerli insanlarla tanıştım, kimisi ile ticaret gerçekleştirirken, kimisi ile iftar buluşmalarında, kimisi ile ise tesadüf yolumuz kesişti. @emrec;, @bahadrpolt;, @ByHicKimse;, @EKA Reklam;, @Toygard43; bu güzel insanlardan sadece birkaçı. Hepsini saymaya kalkarsam konu çok uzayacak lütfen kırılmasın kimse. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız, iyi ki varız!