Biu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam örneğin ben muhasebeciyle çalışıyorum diyelim mali müşavir olduğunu nasıl sorgulayabilirim + olarak benim işlerimi düzgün yaptığını nasıl anlayabilirim soruyorum size
Bir kaç yolu mevcut. Ben de bunun hakkında bir konu açmayı düşünüyordum hatta Birincisi Dijital Vergi Dairesi > İnteraktif Vergi Dairesi > İşlem Başlat > Beyanname İşlemleri >
Geçerli E-Beyanname Sözleşmelerim sayfalarına sırasıyla girdiğinizde mali müşavirinizle sözleşmeniz görünecektir. İkinci yol ise beyannamelerinize baktığınızda kimin düzenlediğini görebilirsiniz. Mali müşavir olmayan birisi kendi adı ve soyadıyla beyanname düzenleyip onaylayamaz. Dijital Vergi Dairesi > İnternet Vergi Dairesi > Mükellef Dosyası > Beyannameler sayfalarına girerek herhangi bir beyannameyi PDF olarak açtığınızda en alt sayfa, sağ alt kısmında beyannameyi düzenleyen yazar. Sözleşmenizde ve beyannamede yazan isim sizin muhasebeciniz olan kişiden farklıysa ilk defa duyuyorsanız o ismi, geçmiş olsun muhasebeciniz korsan hocam. Sorduğunuzda ise elli tane yalan sıralayacaktır Diğer sorunuzun cevabı bir vergi incelemesi olduğunda en iyi anlaşılır.