Herkes okuyor bir diploması oluyor ama memur olarak atanamayan icin özel sektorde calısmak cok zor. Kalifiye olacaksın da o zaman dahi şefle anlasamazsan sorun yasarsın kısacası zor.
Ustalık fiyatları cidden yuksek..kombi bozuldu usta cagırdım. adamla sohbet ettim adam 2 cocuklu esi ev hanımı 1 cocuk lisede ve kolejde ozele verebilmis adam...
Yani ama tabi bayram 2. mi 3. mu gunuydu geldi adam isini yaptı kısa surede o zamanın parası 15oo tl aldı gitti.
Klimadan da anlıyordu klima da lazımdı bulurum iyi bir sey takarız size dedi artık her evde kombi var klima da sart gibi oldu. Az cok buzdolapdan da anlıyordu onda da fikir verdi( dolap yeterli sogutmuyor gibi geliyordu bana) her neyse tamircilikde guzel gelir var. arada kombidir klimadır da satıyor belli. eski kombiyi de atacaksanız alayım dedi de babam vermedi verenler vardır ondan da para yapıyordur belli.
konusmalarımda anladıgım yenidogmus bebesi hastası yaslısı olanın kombisi 03-04 de bozulur beni ararlar giderim dedi ona gore de servis ucreti yazıyorum dedi.
Tavsiyem bence lise diploma alın açıkögretimde bir sey yazın. klimacı değil de kombi + klimacı yanına da girin. bos zamanda diger isinizi yaparsınız. ekonomik gidisat cidden hos değil 1-2 isten anlamak ustası olmak cidden iyi olur gencken iyiki de yaptım dersiniz. hatta hatta kombi klima ısınde mutlak sgk lı calısın onun resmi belgesi varsa alın almanya vb ab ulkesine o belge goturur isletme mezunu olan adam gidemez ama usta direkt gider.