Yaşadığım bir sorun mevcut ancak bu güncelleme ile mi alakalı bilmiyorum.
Örneğin sitemin meyve türleri olduğunu varsayalım. Başlıklarımın "muz hakkında bilgiler", "çilek hakkında bilgiler", "elma hakkında bilgiler" varyasyonunda devam ettiğini varsayalım. Düne kadar "muz", "çilek", "elma" şeklinde arama sonuçlarından çok güzel hit geliyordu. Ancak bugün "muz", "çilek", "elma" sonuçlarında sitem gözükmüyor dahi, hepsi silinmiş. Ancak "muz hakkında bilgiler" diye arattığımda gösterim gelmeye devam ediyor. Arama sonucunda 10 adet site bulunan bir kelimede dahi sitem gözükmüyor (bana en çok hit getiren içerikti). Gerçekten anlam veremedim.
10 adet sonuçlu arama sorgusundan dahi sitem silindi, çıkmıyor. Ancak "muz" olarak arattığımızda çıkmıyor, "muz hakkında bilgiler" arattığımızda sonuç çıkıyor.
Google güncellemesi henüz bitmediğini düşünüyorum.Chatgbpt yüzünden pek çok kriteri değiştirdiler bence.Özgün veya değil hiç farketmiyor.Bir keyword var diyelim (muz hakkında bilgiler) siz bu keyword ile 2,3 konu açarsanız kopya içeriğe düşüyor .
Örnek muz hakkında bilgiler,muz hakkında yayarlı bilgiler,muz hakkında vb gibi.
Son 6 aydır sürekli araştırma içerisindeyim.Ek olarak webmaster tools dikkatli bakarsanız index kısmı 3,4 günde bir güncellemeye atmaya başladı.Bu da güncelleme olduğunun işareti bence.