Almanyadaki 4 milyon nufus 40 yıllık 3-4 kuşaklık nesil ile oluştu. Hepsi ailecek kalıyorlar ve sözümüz onlar için değil zaten planlı göç bunlarda sorun yok. Kaçarak gidip zengin olacağını düşünen ilkokullulara söylüyoruz biz lafımızı. Burada başarılı olamayan gittiği ülkede zaten yapamaz ki zaten yapamayıp geri geliyorlar. Ama planlı göç legal bir şekilde vasıflı bir şekilde eğitimli bir şekilde bunda zaten sorun yok. Ben sosyal konulardan dolayı giden ve planlı göç yapan kimseye karşı değilim. Adam kartellere 20 bin dolar bayılıp ülkeden kaçıyor totosundan kurşunu yemez sağ kalırsa kampa giriyor oradan cıkınca 20 kişinin kaldığı eve kalıyor. Siyahilerin kaldığı mahallede yaşam mücadelesi veriyor aynısını buradada yapıyor zaten geri geliyor. Ama eğitimli birisi giderken daha gitmeden işi güçü evi herşeyi hazır bir şekilde gidiyor. Abicim vasfın yoksa başarısız bir insansan amerikada homeless olursun anca. Başarılı insan için para her yerde zaten. Neymiş arabaya binip et yiyecekmiş senin hayaline ben.
Ayrıca girişimci dedik diye Türkiyenin en büyük girişimcisi olun demedik. Bir iş kurup kendi işini koşturmaktan söz ediyorum. Gidip martıdan v.s örnek vermişsin. Bu ülkede yaşamak için marti gibi büyük şirket sahibi olmak gerekmiyor. aylık 50-70 bin kazanan bir sistem kurun göreceksiniz Türkiye dünyanın en güzel ülkesi.... Antalyaya bir gidin bakın ingilizler ruslar ukraynalılar hepsi toprak alıyor ev alıyor özellikle gelip Türkiyede yaşıyorlar. Yani biraz kazandığınız parayı yükseltin bir yere gitmenize gerek kalmayacak sonuçta evin gibisi yok hiç bir zaman
Bazı yerlerde haklısınız hocam tr de 70k az bi para değil eğer başka bir sebebi yoksa gitmeyebilir.
Vasıfsız olarak gelip durabilen az kişi var tabi çünkü 3. dünya ülkesinden 1. sınıf ülkeye geçiyorsun o adamlar eğitime önem veriyor diplomaya önem veriyor bunlar olmazsa tabii ki iş bulamazsın kazanamazsın, ha kazanamazsın derken eğer ki aklını kullanırsan örneğin amerika yerine hollandaya gidersin, fransaya vs .gidersin orada kücük bir ilcede işe girersin 1.5k 2k euro maas alsan yeterli gayet iyi geçinirsin.
Girişim olarak da küçük firmalar daha kötü hocam yapmayın, esnaf tamam kazanıyor esnafın işi zor bozulur ama dijitalde ki işler çok azaldı insanlar ilk adımda reklamdan kısıyor.