Özellikle bu konu altına edit yapmak yerine yorum olarak ekleme yapmak istiyorum, güncel süreçte bilgi paylaşımı olması adına.

Eklemiş olduğunuz fotoğraflarda bazı eksiklikleriniz var gibi. Habitat dediğimiz ortam daha uygun olmalıdır. Bu canlılar doğal ortamında sümüksü yapıdaki şeylerini bırakarak uygun ortamı sağlarlar ve bunların habitatını tıpkı bir bitki yetiştirmek gibi düşünmelisiniz. Ona göre hazırlamalısınız ancak tek fark; toprakları şu şartlarda en uygun olacak şey: cocopeat dediğimiz hindistan cevizi torfudur. Bu torf yoğunluklu bir karışımın üzerine besinleri atmalısınız. Kesinlikle bu fotoğraflardaki gibi yeşilliğe boğmayın. Öncelikle hem yetişkinleri hem de bebeleri ilk işiniz cocopeat üstüne belki mümkünse en az 40x40 cm genişlikte bir plastik kap içerisine almanız. önemli olan konulardan birisi bu toprağın sıvısı yani sümüksü yapısı ve vermiş olduğunuz besinlerin topraktan hızlı bir şekilde akıp başka bir kaba yani saksı misali altındaki kaba akabilmesi gerekir. Asla mevcut habitatta mantar ve bakteri oluşumuna izin vermeyin. Yani tamamen kapalı ortamda sıvıların buharlaşması sonucu nemden kaynaklı bakteri ve mantar oluşmaması lazım. Zaman zaman habitatın altındaki deliklerden akan suyu boşaltın.

Ayrıca onlara eğlenebilecekleri ve keyif alabilecekleri bazı ağaç dalı parçaları, taşlar ve çakıl gibi şeylerde eklerseniz kendilerini daha doğal bir ortamda hissedebilirler. Yaprak gibi şeyleri severler ama her yeşilliğide yemezler. Bu yüzden sert sarmaşık yaprakları gibi bitkiler eklediğinizde bunlar sizin de gözünüze hoş gözükecek şekilde orada kalıcı olabilir

Edit: Örnek ben bu habitatı mantis için yapmıştım. Bunun dere kumu yerine cocopeat ile olanını yapabilirsiniz