Hocam peygamber döneminde insanlar birbirini vururken kız çocuklarını canlı canlı gömülürken, insanların elinde mızrak arkalarınfa yaprak varken peygamber efendimiz bir çağı açıp diğer çağı kapatmış. İndirdiği kuran’ın içerisinde bir çok bilin, ahlak ve diğer konulardan bahsetmiş,
misal,
Evrenin genişlediği,
İnsanın kanında demir bulunduğu
Dağların haraket ettiği
Denizin üstü ile altının ters haraket ettiği
Bulutların ağırlığı
Bitkilerde ki dişilik erkeklik
Beneğin anne karnında ki 3 ana evresi
Evrenin yörüngesi
Kuran ne yapsın hocam, atom nasıl ayrılır adlı farklı bir kitap mı yazsın. Allah herşeyi açık açık yazsaydı insana ne gerek vardı? İp ucunu insanlar elinde mızrakla gezerken vermiş.
Dostum bana yozlaşmış arap camiasının düzelişinden niye bahsettin onu anlamadım?
Bahsettiğin başlıkların çoğu islamisorularvecevapları gibi beş para etmez, tek vasfı şu kalemin bir yaratıcısı var senin nasıl yoka getiren sitelerin bahsettiği başlıklar.
Müslümanın biraz daha bilinçli olması gerektiğini düşünüyorum.
İslamiyet sorgulama değil teslimiyet dinidir.
Sen buradaki arkadaşın yazdıklarına cevap verirsen elbette o arkadaş haklı çıkacaktır ki okuduğum kadarıyla bir kişide adama doğru düzgün yanıt atamamış.
Sorgulayıp tartışmak yerine teslimiyeti seçersen daha mutlu olursun.
Ayrıca arapların sorunları din yüzünden değil Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)'in kişiliği ve aklı sayesinde çözüldü.
Peygamberimizin vefatından sonra araplar eski pis huylarına geri kavuştular, taht mücadeleleri, servet için öldürme, pusu, s**yancılık, vs.
Açıkça araştırabilirsin bunları, iyi forumlar.