Hocam sen konuyu yanlış anlamışsın,
dediğin ayet şu;
“O Rabbinize ki yeryüzünü size bir döşek (firaş), göğü de bir kubbe yaptı.” (Bakara, 2/22).
Siz döşek gibi serdi yazmışsınız ama
1. O ayetin doğrusu bu; “Yeryüzünü size bir döşek yaptı” diyor. Yani nere yatılır? Döşeğin üzerine. Göğüde bir kubbe yaptı diyor. Kubbe nedir? Oval.
2. Ayeti kendine göre düzenleme
Yazdığınız uzun yazıda birsürü çelişki var.
ayrıca zeyd içinde elinizde bir kanıt vs var mıdır? Bu böyle olmuş şu şöyle olmuş. Kaç kere daha ayet yanlış çıkartıcaz diyorsun da çıkardığın birşey görmedik.
Ben diyecektim onu.
Kimin neye inandığı hiç umrumda değil. Ama bir argüman varsa mantıklı olmalı.
Tabii ki yer yüzü döşek gibi olacak. Dünyanın neresine gidersen git düzdür. Yani güney kutbuna inince eğimli, kavisli, üzerinde duramayacağın bir yer değil.
Şekil olarak da yuvarlaktır.
https://www.webtekno.com/sut-aslinda...n-h140093.html
Günümüzde marketlerde sadece inek sütü değil; badem sütü, Hindistan cevizi sütü, yulaf sütü, soya sütü, fındık sütü gibi birçok farklı sütle karşılaşabiliyoruz. Bu bitkisel sütler, adlarından anlaşılacağı üzere bademin, fındığın, soyanın ve diğer bitkilerin filtrelenmesi ile ortaya çıkıyor.
Aslına bakarsanız, raflardaki inek sütleri de filtrelenmiş oluyor. Hem de inek kanından filtrelenerek üretiliyor! Üstelik bu sadece inek sütlerinde de geçerli değil, tüm memelilerin sütleri kandan filtrelenerek yapılıyor.
Webtekno böyle bir haber geçmiş.
“Doğrusu davarlarda da sizin için deliller vardır: Zira size, onların karınlarında olan ile kan arasından hâlis bir süt içiriyoruz ki, içenlerin boğazından afiyetle geçer.” (Nahl, 16/66)
Yorumlarda şu ayeti gördüm şok oldum.
Yakın zamanda gelmiş olsa islam belki bende hadi canım derdim de bu sanırım zeyd bunu nereden biliyormuş?
Ayrıca inanmayan insanlara dakika başı ayet atmanın mantığı olduğunu düşünmüyorum. Bir şey ispatlamaya çalışmak zaman kaybı gibi geliyor.
Bunu da neden yazdım. Döşek mevzusu mantıksız geldi bana o yüzden yazdım. Yoksa inanmış inanmamış, üstü üstüne ispat etmeye çalışmam. Kalp kırmaya gerek yok