oguzhanx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar bilimle dini nasıl bir bağlantı içerisine sokabildiğinizi anlayamıyorum. Bilimsel olarak deneyler ve buna bağlı gözlem, çıkarımlar sonucu belirli sonuçlara varılır. Dinde yer alan mucize olarak adlandırdığımız şeylerin çelişmesini geçtim, tanrıyı nasıl gözlemleyebiliyorsunuz? İnançsız kimseler hali hazırda tek bir referans değil bir çok referanslarla kendilerince materyalist bakış açısıyla zaten yıllardır dini çürütüyorlar. Ben inançlı, kendini oldukça da muhafazakar olarak tanımlayan birisiyim ama kendimi kandırma işine de girmiyorum. İman akıl olduğu kadar gönül işidir. Modern bilimle dini asla onaylayamazsın, inanan kimse de ispat yoluna gitmek durumundadır ama ispat edilebilecek bir şey değil bu; adı üzerinde inanç, inanılan şey.

Bilimle dini onaylama çabası dini aciz gösteriyor benim gözümde. İslamın da, müslümanın da bilimin onayına ihtiyacı yok. Her ne kadar imkansız olsa da bilim yarın tanrı yoktur ispatı getirse onun peşinden mi gideceğiz?
Hocam peygamber döneminden önce insanlar birbirini vururken kız çocuklarını canlı canlı gömülürken, insanların elinde mızrak arkalarınfa yaprak varken peygamber efendimiz bir çağı açıp diğer çağı kapatmış. İndirdiği kuran’ın içerisinde bir çok bilin, ahlak ve diğer konulardan bahsetmiş,

misal,
Evrenin genişlediği,
İnsanın kanında demir bulunduğu
Dağların haraket ettiği
Denizin üstü ile altının ters haraket ettiği
Bulutların ağırlığı
Bitkilerde ki dişilik erkeklik
Beneğin anne karnında ki 3 ana evresi
Evrenin yörüngesi

Kuran ne yapsın hocam, atom nasıl ayrılır adlı farklı bir kitap mı yazsın. Allah herşeyi açık açık yazsaydı insana ne gerek vardı? İp ucunu insanlar elinde mızrakla gezerken vermiş.