Merhaba,
Geçen sene kasım ayında, mobil uygulama geliştirmek amacıyla bionluk sitesinden bir yazılımcı ile anlaştım. Detayları daha sonra WhatsApp üzerinden konuştuk. Ancak, işin bitmesi şartıyla ödeme yapacağımı kesinlikle belirttim ve yazılımcı kabul etti.

Daha sonra acil bir ödemesi olduğunu söyledi. Yardımcı olmak adına küçük bir miktar (5.000 TL) gönderdim. Ancak, sonrasında yazdığım mesajlara cevap alamamaya başladım. Çevrimiçi olmasına rağmen dönüş yapmıyordu. Bir gün sonra, bilgisayarının bozulduğunu ve tüm dosyalarının kaybolduğunu söyledi.

En azından benim paramı iade etmesini talep ettim. Ancak aldığım cevap beni şaşırttı: "Hocam, sizden aldığım parayla borçlarımı ödedim. Cebimde 1 TL yok." Bir gün belirlemesini ve o gün ödeme yapmasını istedim. Tamam dedi ancak o gün geldiğinde cevap vermedi. Ertesi gün tekrar yazdım, yine dönmedi. Bir müşterisinden alacaklı olduğunu ve ondan aldıktan sonra bana göndereceğini söyledi, ancak yine de göndermedi.

Yaklaşık 2 ay oldu ve mesajlarıma er ya da geç dönüş yapıyor. Bionluk sitesinde başarılı projelere imza atmış ve olumlu yorumlar almış.
Şu anda ne yapmalıyım? Kafamın içi dolu ve ne yapacağımı bilmiyorum. Bu durumu şikayet etmeli miyim? Yardımınızı bekliyorum.

Edit:Yazı daha okunabilir biçimde çevrilmiştir.