Merhabalar bugün şahit olduğum bir olayı anlatmak istiyorum
komşum yabancı uyruklu alt sokağa taşındı ev ağır hasarlı olduğu için
ikametgah değişimi yabancı uyruklu şahıslar icin ücretli imis yeni öğrendim burya kadar bir problem yok ücret ise 750 TL civarı imiş
Olay burda baslıyır
Biz notere giris yaptık komsum Türkçe bilmiyor bende dilinden anladım beraber gittik adres değişikliği için 2 noterde işlem yapmak gerekliydi
2 noterin arası 100mt civarı
1.ci de doldurduk belgeyi bizi 2.ciye yolladı
2.cidede doldurduk bizi tekrar 1 e yolladı ücreti sorduk bana 2bin TL diğer notere 3bin TL dedi o an şok olduk
Noterci 2 mizi de yabancı uyruklu sanıp hic bozuntuya vermeden fiyat çekince bende olayı anlayıp bozuntuya vermeden suan üstümüzde yok 5bin oldunu bilmiyorduk biz parayı alıp gelelim dedik noterci de o an sinirlenip bir daha gelirseniz yapmam dedi bizde dedik 5bin TL üzerimiz de yok söyledin miktar az değil alıp gelelim dedik iyi madem dedi biz çıktık
Ve kösede bekledik anlasmalı olup olmasını gormek icin baktım 2.ci noter şahsı biz cıkınca direk geldi notere girdi bizde onlara cok uzak bir yere gittik orda bu işlemi 750 TL ye halletik
Burda anladım kadarı ile birbirleri ile anlasıp yabancı sahıslar dan fazla ücret alıyorlar
Bide yasadımız sehir deprem felaketi olan sehir insanların bu olaydan ders almayıp hala bu sekıl yapmaları cidden kötü
Daha önce Boyle bir olaya Sahit olan var mı merak ettim