Ben size hikayemi anlatayım : )
Benim babam gemi kaptanı , gider 1-2 ay sonra eve 1 günlüğüne anca gelirdi bazen yurtdışından uçakla eve gelip sonra geri gittiği olurdu. Gemi limanda bir kaç gün kalınca o boşluğu değerlendirirdi.
Haliyle bu durum bende psikolojik etki yaptı ve o sektörden uzaklaştım , yoksa babam gemi kaptanı olmam için çok ısrar etmişti , aylık 10k dolara kadar maaşın olabilir. Bir zaman sonra kendi geminide alabilirsin. Babamın armatör bir çok arkadaşı vardı bir ara babamda gemi alacaktı o sıralar 1-1.5m Dolar civarıydı , ama biz vazgeçirdik. O sektörden ne kadar çekindiysek : )
Aileden uzak kalmak , tüm hayatının sürekli bir yerden bir yere savrularak geçmesi . tabi o zamanlar internette çok yaygın değildi , internetinde gemide bulunmaması yada zor bulunması fikri beni kötü etkiledi. Ufak yaşta babamın yanında 1-2 ülkeye gitmiştim.
Bilgisayara olan ilgimden o sektör için defteri kapattım. Bence tamamen bu soru size kalmış.
İlginiz yoksa zor olabilir , ilgin varsa parasıda iyidir zaten uzak yol kaptanı olun. En uzak denizlere çalışın bir gidin 4-6 ay. iyi para verirler.
Not babam şuanda emekli.
+ Gemiye gidiyorsanız evlilik çok zor , anneme hep ailesi destek çıktı biz yardımcı olduk , evlensen dahi eşini çocuğunu geride birine emanet etmen gerekli. Bir tanıdığın ölse hastalansa başına iş gelse dahi gelemiyorsunuz. Paranın karşılığı ödediğiniz bedel bu oluyor.