ölüme en yakın olup kontrolün sizde olduğu andır hız yapmak, ölüme en yakın olduğun anı bildiğin için de ortaya çıkan dopamin ve adrenaline bağımlı olur insan aslında o içinizde hissettiğiniz şeyin adı dopaminin yükselmesidir bu da tekrar tekrar aynı hissi yaşamaya benzer uyuşturucu ile aynı etkiyi gösterir ama uyuşturucu kadar yoksunluk vermez çünkü aynı dopamini vücut gün içinde de salgılar ama bomboş bir hayatınız varsa hiçbir şekilde heyecan mutluluk özgüven gibi dopamin salgılayan şeylere mağruz kalmıyorsanız bunun adına hız tutkusu der sürekli ister ve yaparsınız ama farkında olmadan bu hıza bağımlı olursunuz. Her bağımlılık gibi bu bağımlılık da size ve çevrenizdekilere zarar verir. Hız yapmayı seviyorsanız bunu kurallar dahilinde, kontrollü bir spor dalı olarak kendinizi geliştirip yapabilirsiniz trafikte kimsenin canını tehlikeye atmamış olursunuz.
Ek olarak; Bende de yüksek binaların çatı kenarlarında gezme, yüksek yerlerde parkur yapma bağımlılığı vardı 8 10 katlı binaların çatılarında geziyor çatıdan çatıya atlıyor bazen iki bina arası duvar boşluğu gördüğüm zaman o duvar aralarından iniyordum ölümden dönünce bıraktım ama hala yüksek bi çatıya çıkınca o atlama isteği geliyor ve kendimi dizginliyorum ama arada bir de yaptığım oluyor kontrollü bir şekilde