Zombi istilasını beklemye gerek yok. İnsanlar duygusal ve düşünsel olarak zaten zombileştirildi. Bunun birçok örneği internetin olmadığı 25 - 35 yıl öncesinde de ortadaydı. Ancak insanların çoğu haz ve kişisel çıkar peşinde koştuğu için umurunda bile değil.
İşte bu yüzden zombileşen milyonlarca insanın böyle detaylar umurunda bile değil. Kendi çıkarına ters düşmediği sürece böyle saçmalıkları özgürlük adı altında hoşgörmeye devam edecekler.
Bu insancıklara aptal veya salak demektense çakal ve uyanık demeyi tercih diyorum. Çünkü bunlar her zaman kazanıyor, bunlar her zaman kar ediyor, bunlar her zaman mutlu iken diğer insanları mutsuz ediyor.
Yaşadığımız gördüğümüz her gün eelştirdiğimiz hemen her sorunun ardında bu insan görünümlü zombi sürüleri çıkıyor. Akıl gibi insani melekeleri olsa da ahlak saygı ve merhamet bakımından hayvandan daha aşağı birer yaratıktır bunlar.
Zombi kelimesini öyle rastgele laf olsun diye kullanmıyorum. Ve hayvandan aşağı derken laf olsun diye söylemiyorum. Öyle çok yaşanmış örnek var ki, hayatı çepeçevre kuşatan birçok olayda bu tür insanlar hep ön planda.
**
Düzgün insanlar yıllarca eğitim alıp mimar mühendis doktor vs olsa da bir de bakıyorsun çalıştığı işletmenin sahibi aslında bir zombi. Bir dava olacak bakıyorsun hakim veya savcı olmuş bir zombi. Adli olay yaşıyorsun polis durup müdahale etmek yerine kaçıyor, zombi... Örnekleri saymakla bitmez.
Lafa gelince ülkeyi özgürlük ve efah medeniyetleri iel karşılaştırıyoruz. Ancak ülkemizdek iher kötülüğün ardında ayrı bir zombi yatıyor. İktidar yanlısı - muhalif atışması yaparken aslında her iki kesimde de zombi olanlar kazanıyor ve kötülük saçmaya devam ediyor.
Çok güsel özetlemişsiniz, teşekkür ederim değerli yorumunuz için 🙏