Merhabalar arkadaşlar kolay gelsin herkese,
2 gün önce ufak bir kaza atlattık 2 araçta tanıdık. Sokakta ilerlerken öndeki araç başka bir sokağa sinyal vermeden geçiş yapmak istedi. Arkadaki araç sollamak amacıyla sola geçti fakat takip mesafesini gözetmediği ve hızı da 50km olduğu için öndeki araca vurdu. Sizce bu meselede eksper kimi kusurlu bulur 50 50 mi olur %100 kusur verilir ise kime verilir?

Arkadaki araç sürücü görüşü: ** Sokakta iken önümdeki aracın ** sokağa döneceğini farketmeyip aracın sola dönüş sinyalinin yanmaması sebebiyle sollamaya çıktım. arabam sağ ön far kısmından hasar aldı takip mesafesi yeterli değildi.

Öndeki araç sürücü görüşü: ** sokakta seyir halindeyken ** sokağa dönecektim sürmekte olduğum araba sol ön ve sol arka kapılardan hasar alıp sağ ön tekerlek kaldırıma vurdu. arkadaki araç hızla sollamaya çıkıp ben sokağa girerken bana sürücü tarafından vurmuştur.

Arkadaki araç Takip mesafesini gözetmiyor.İki araç da aynı yönde ilerliyordu. Yol üzerinde hiçbir şerit yok ve 20 m ilerde cocuk parkı var ve kasis var.

Çizimi bırakıyorum yorumlarınız bizim için değerli teşekkürler iyi çalışmalar;