ZirveMedia adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
WordPress ana dizininde bulunan wp-config.php dosyasını açın ve API anahtarınızı şu şekilde tanımlayın:
define('GOOGLE_MAPS_API_KEY', 'AIzaSyBbCZ7R3PcGMXgKadj6nJRR7a8ba6z7BV8');
functions.php veya Tema Dosyasında wp_localize_script Kullanma:
Şimdi, API anahtarınızı JavaScript dosyasına aktarabilirsiniz. Bu işlemi functions.php dosyanıza veya kendi oluşturduğunuz bir tema dosyasına ekleyebilirsiniz.
Örneğin, functions.php dosyasına şu kodu ekleyebilirsiniz:
// functions.php dosyasına eklenen kod
function enqueue_scripts() {
    // API anahtarını al
    $api_key = defined('GOOGLE_MAPS_API_KEY') ? GOOGLE_MAPS_API_KEY : '';

// JavaScript dosyasına API anahtarını aktar
    wp_enqueue_script('ourmainjs', get_template_directory_uri() . '/path/to/your/js/ourmain.js', array('jquery'), null, true);
    wp_localize_script('ourmainjs', 'theme_vars', array('api_key' => $api_key));
}
add_action('wp_enqueue_scripts', 'enqueue_scripts');
JavaScript Dosyasında API Anahtarını Kullanma: Şimdi, JavaScript dosyanızda API anahtarını kullanabilirsiniz. Örneğin, ourmain.js dosyanız şu şekilde olabilir:
// ourmain.js dosyası
document.addEventListener('DOMContentLoaded', function() {
    // Access the localized API key
    const apiKey = theme_vars.api_key;

// Create a script element
    var script = document.createElement('script');
    script.src = 'https://maps.googleapis.com/maps/api/js?key=' + apiKey + '&libraries=places&callback=initAutocomplete';
    script.async = true;
    script.defer = true;
    document.head.appendChild(script);
});
Bu şekilde, API anahtarınızı güvenli bir şekilde gizleyebilir ve WordPress üzerinden kullanabilirsiniz. Bu kodlarla ilgili herhangi bir hata varsa, WordPress teması ve dosya yapınıza bağlı olarak uygun düzenlemeleri yapabilirsiniz
Sagol. artik aksama deniyecem dediginiz yontemi. boymuma kramp girdi. simdi bu google api larini kullanirsak, domain restrictions yapilamiliyor google console uzerinden. ama yinede gizlemek sart mi ?

Birde ben wp-config.php de degilde. config.php dosyasi olusturdum. o dosyanin icinde DEFINE yaptim. suan icin javascript icinde key kullanmada sorun yok. sadece sayfa kaynagina bakinca api key gizli degil