Lütfen olana değil, sebebine bakın.
Google Ürünlerine olan tüm üyelikler malumunuzdur ki Google hesabı ile aktifleşiyor. Ben ise Android cihazımın sebep olduğu bir sorundan dolayı hesabıma Google’ın bana güveneceği şekilde erişim sağlayamıyorum. Hesap kurtama e-postasını yahoo’dan açmıştım ve “.com” olan uzantısı bu süreçte kurtarma işlemini gerçekleştirirken farkına vardığımda “.com.tr” olarak görünüyor. Uzantı sorununa bir çözüm bulamadım ve bununla beraber Google hesabımda doğrulamasını yaptığım uzantısı değişen e-posta adresi kurtarma seçeneklerinde görünmüyor. 2 Adımlı doğrulama işleminde SMS kod ile gelen koddan sonraki adımda e-postaya doğrulama kodu gönderildi ekranı görünüyor. Fakat burda da giremediğim ve kurtarmaya çalıştığım Google hesabımın Gmail adresine kod gönderiyor.
Hesaba daha önceden giriş yaptığım herhangi bir PC, laptop, tablet yada telefon mevcut değil. Ancak hesabı kullanırken evdeyken sürekli Wifi ve konum olarakta iş ve ev lokasyonlarında güvenebilir diye okudum ve açık olarak kurtarma işlemi denedim. Olmadı.
Yardım metinleri, geri bildirimler vs olarak onlarca yazı yazdım ve hesabımın E-Devlet olsun banka gsm operatörleri olsun bir çok yerde e-posta doğrulaması olduğunu ve bunları sunabileceğimi içeren yazılar yazdım. Hiç bir ilgi geri dönüş yada talep olmadı. Acaba uzmanlığınıza ve tecrübenize istinaden çözüm odaklı bir yol biliyor musunuz? Yardım edebilir misiniz?
Kızımın doğduğu günden o vakte kadar ki tüm anıları ve en son dağıtım izninde canlı canlı gördüğüm askerdeyken vefat eden babamın anıları hesabın fotoğraflar uygulamasında yedekli. Çok dert oldu bu bana psikolojimi ve maneviyatımı olumsuz etkiledi. Evladım ve babam söz konusu olduğu için hassasım. Aksi halde zaten e-posta yada başka bir hesap açmak bir alternatif ama benim sebebim bundan ibaret.
Saygı ve selamlar…