Hocam websitem üzerinden kendi ürünümü yurtdışına satmak istiyorum ürünüm vazo örnek olarak sitemde satış fiyatı 30 5-6 kg ağırlığında diyelim Almanya ya gidecek bu ürüne kargo fiyatı kaç para çıkar internetten araştırıyorum da çok fazla çıkıyor kargo ücretleri sizce kurtarır mı kâr bırakır mı hocam yardımcı olabilir misiniz
yani kar zarar hesabını sizin yapmanız gerekli. Alış fiyatı reklam maliyeti kargo fiyatı satış fiyatı vergilendirme paketleme vs gibi tüm masrafları hesaplayıp satıştan çıkartın ona göre ayarlamanızı yapmanız lazım. Bunları benim söylemem doğru olmaz.
Hocam tekrardan merhabalar, shopify üzerinde tamamen bitiş noktasına geldim. Mağazam ABD tabanlı, shopify vergi ayarlarını yapmam gerekli yoksa bir app Shopify Tax ile bunu çözmüş sayılır mıyım? Hiç bir ayar yapmadım tam bilmediğimden. Hayırlı günler dilerim.
Vergi mükellefi olduğunuz ülke ve eyalete bağlı olarak ayar yapmanız yeterli olur. şirketinizin vergi bilgilerini sisteme girmeniz yeterli. Hangi eyaletlerde yükümlülüğünüz varsa ona göre ayarlama yapabilirsiniz.