erkancan_87 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Degerli forumdaşlar,
Oncelikle bu girişimi siyasete çekmek zannımca gerizekaliliktir. Bu babam da olsa boyledir. Bu girişimi destekleyene de, eleştirene de siyasi taraf olarak belirleyip bel altı vurmak, siz bi bitmediniz vari söylemlerde bulunmak zaten cehalettir. Bu ilk düşüncem,

Gelelim girişim hakkindaki dusuncelerime...
Zannımca ilk defa bir Türkün uzaya çıkması benim açimdan gurur verici degil. Bu beni ırkdaşım oldugu icin mutlu eder. Ama ulkemin bir başarısı HENÜZ bulunmadığı için gurur duyacağım bir nokta yok. Aksine ciddi anlamda enflasyon ile bogusuyorken, emekli emmilerim 7.5 maaş aliyorken ortalama 45 50 milyon bir rakamın buna ödenmesi, hatta ulkeme geri dönüş olarak hicbir karsiligi olmaksizin odenmesi ve spacex in zenginliğine zenginlik katms eylemi bana gereksiz geliyor.
Türkiye uzay ajansına 2023 de ayrılan butce 52 milyon dolar. Yani bugunku girişim ile esdeger rakamlar. Keske bu parayı bir uzay seyahatine odemek yerine Milli uzay ajansimiza aktarsaydık. Kendi roketlerimiz ile kendi uçuşumuzu 20 degil de 19 yıla dusurecekse biel, yani 1 yıl bile one cekecekse bu bence dahs dogru olurdu. Ancak REKLAMI YAPILAMAZDI. ben siyasi reklamdan uzak, sadece milli amaclarla yapılmış yatırımlar istiyorum.
Ne zaman milli muhendislerimizin yaptığı, milli roketlerin, milli topraklarımızda uçuşunu izlerim, o zaman mutluluktan ağlarım. Atam istikbal goklerdedir derken keşke bugünü de görseydi derim. Ama 1 kisinin şahsi başarısını ulke olarak henüz başaramamışken bir Türk albayın uzays çıkışı beni sadece mutlu eder. Keske bugun bundsn ötürü degil de, açlık sınırının düştüğü bir haber ile mutlu olsaydım.
Kendi milli uzay aracımız için bu denli bir rakam yetmez hocam.