Selamlar,

Sektörel bir haber sitem var. Siteye bugün Adsense onayı aldım. Sormak istediğim bir şey var genelde otomatik reklam kullananlar memnun gibi gördüm araştırmalarımda.

Sitemde daha öncesinde şirketlerden reklam alıyordum. Yani direkt firmalarla reklam anlaşması yapıp faturalarını kesiyordum.

Sitemde belli reklam yerleri mevcut. Tabi firmalar ile anlaştığım için yaptığım anlaşma tutarına göre yerler belirliyorduk haliyle adsense yerleşimine uygun mu değil mi tam olarak bilmiyorum.

Sormak istediğim şey şu ben şimdi reklam alanlarındaki reklam kodlarını kaldırsam oraları boş hale getirsem otomatik reklam kodunu siteye girince o bölgelere mi reklam ekler ya da neye göre belirliyor bu reklam alanlarını bu konuyu hiç bilmiyorum. Ya da oralar boş kalıp da başka yerlere mi reklam ekler. Reklamları eklerken sitenin tasarım bütünlüğünün bozulup bozulmadığını Google neye göre belirliyor.

Otomatik reklam yerine normal kodlarla reklamları yerleştireyim desem nerelere koymam gerekir bir fikrim olmadığı için otomatik reklam daha mantıklı geldi ama sistemi tam bilmediğim için karar veremedim.

Bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim?