Konu hakkında bilgim yok fakat Antalya gelir umarım veya Antalya'yı tavsiye ederim
Hocam Antalya tabii ki daha güzel bir şehir, ben de orayı isterdim ama Sağlık Bakanlığı'nın avantajlarından dolayı diğer şehirleri başa yazdım.
Merhaba,
Öncelikle sonuçların hayırlı olmasını temenni ederim.
Hocam iller için konuşmak gerekirse tabii ki maddi durumu (aileden zenginlik vb.) bilgim olmadığı için.
İlk etapta antalya, ankara gibi yerler bütçeni oldukça zorlayabilir. O kadar çalışıp aldığın maaş ile iyi bir yaşam sürmeme şansın yüksek.
Afyon antalya, eskişehir, izmir, denizli gibi hayatın daha aktif olduğu şehirlere yakınlığı ile haftasonları vs kaçamak yapabileceğin açık hava dinlenme tesisidir. Soğuğu çok serttir. Kaplıcası boldur. Yemek, mutfak lezzetleri konusunda bir adana insanı olarak en az sıkıntı çekeceğin iller arasında mersin ve antep ile sana en iyi gelecek yerdir ama sadece mutfak lezzetleri konusunda diyebilirim.
Açıkçası amasya, çankırı, rize hakkında çok bilgim yok ama sosyal yaşamın çok az seviyede yaşandığı evin ile işin arasında mekik dokuyacağın şehirlerdir. Amasya ve rize de doğal güzellik olarak insanı mutlu edebilecek niteliklere sahip.
Karabük ise küçük bir şehir olmasına rağmen ankara'ya yakınlığı, bartın, zonguldak yakınlığı ile yine küçük kaçamaklar geziler yapabileceğin illerden biridir. Büyükşehir havası istersin ankaraya kaçarsın doğa ve deniz istersin bartına zonguldağa kaçarsın.
Şehrin sosyal yaşamı öğrencilerin olduğu yanılmıyorsam 100.yıl civarında gerçekleşiyor. Diğer taraflar ise genellikle işçiler ve ailelerin oluşturduğu mahallelerden oluşuyor. Yeşilliği, doğal güzelliği boldur. Ekonomi olarak çankırı, rize, amasya, karabük, afyonda birikim yapma şansın diğer illere göre daha kolaydır ama sosyal yaşantın daha düşük seviyede olur.
Tabii bu söylediklerim şehir merkezleri için geçerlidir. İlçelerinde durum nedir çok bilgim yok. Bu bahsettiğim şehirlere de gitmişliğim de yok. Giden daha iyi bilir daha iyi anlatabilir. Sadece fikir edinmen açısından bir kaç şey karalamak istedim.
Öncelikle çok teşekkürler yorumlarınız için. Aslında Afyon, Çankırı, Amasya vs'de yaşamak beni korkutuyor çünkü sosyalliği seven biriyim. Ama kime sorsam sağlık bakanlığını seç daha iyi çalışma şartlarına sahip olursun, ileride tayin alırsın ama bakanlık değiştiremezsin gibi şeyler söylediler. Sizce peki bu ilk 5 arasından yaptığım sıralama mantıklı mı?