@ardakoc; hocamın da dediği gibi kallavi koca koca adamlar video çekiyor yt de değil de tiktokta izlediğim için görüyorum. mesela birisi çekmiş neymiş efendim bir araştırma gemisi okyanusun dibinde bir yapı bulmuş 30 40 saniye heyecanla bunu anlatıyor tam bilgiyi alacaz en başa boş muhabbete geri dönüyor. videodan anında uzaklaşıldığı gibi yediği küfür yanına kar kalıyor. bunu 10 15 dakika uzatmak yerine kısaca 2 3 dakikada özetleyebilirsin. üç farklı konuyu bir videoya sığdırırsın yine 10 dakika olur eğer amaç para kazanmaksa.
Dediğiniz çok doğru, size katılıyorum. Benim bu youtube projesine başlamamın nedeni, para kazanmaktan ziyade sitemin ününü ve global çapını arttırmak. Sitem, bir bilim dalı üzerine ve kitlenin çoğunluğu öğrenci, eğitmen ve bilim adamları (akademisyenler) tarafından oluşuyor. Bilim makalelerinde de atıf ve alıntılar geliyor. Son zamanlarda çeşitli ülkelerden de hiti arttığı için siteye çoklu dil ekledim. Youtube kanal projesini de bu vesileyle açma gereği duydum. Shorts videolarla Türklere hizmet verirken uzun videolarla çok sayıda ülkeye hizmet vermeyi amaçladım. Kısa videolar dediğiniz gibi direk bilgi veriyor ve hem görsel hem bilgi açısından doyurucu. Uzun videolar ise yine bilgi ancak daha çok belgesel üzerine.