ztatz7 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mantıklı bir açıklaması yok maalesef yeni kanalları olan insanların tecrübelerinden dolayı böyle bir yorum var. Kanalına hem shorts hem uzun video formatı atma çünkü shorts'tan gelen istatistikler kanal algoritmasını bozar ve uzun videon izlenmez. Shorts için ayrı kanal açabilirsin. Backlink konusunda bir fikrim yok üzgünüm. Videoların uzunluğu kısmına gelcek olursak burdaki amaç kitleyi en uzun süre videoda bırakabilme ve etkileşim almakta , kendin ister 10 dakika ister 1 saat video yapıpı hangisi daha uzun süre kitleyi elde tutma oranına sahip deneyimleyebilirsin. Uzun video atmıyorum ama haftada 2 video yeterli diyorlar tam emin değilim backlink ve bu konuyu araştırırsın.
Shorts'tan gelen istatistiklerin kanal algoritmasını da bozduğunu söyleyen yorumlar görmüştüm. Açıkçası bu da ilginç gelmişti. Aslında bu durum bende tam tersi. Aslında bunu söylemem çok erken, çünkü daha çok yeni kanal. Ancak short video attıkça görüntülenme almayan uzun videolar görüntülenme almaya başladı.

Benim açımdan şu konuda sorun olabilir. Attığım shorts videolar Türkçe dil iken, uzun videolar çok dilli. Yani bir videoya 12 farklı dil altyazı ve 12 farklı dil başlık - açıklama giriyorum. Yani uzun videolar 12 ülkeye hitap ediyorken kısa videolar sadece Türkiye'ye hitap ediyor. Dediğiniz gibi algoritma olayı da varsa, proje başarısız olacak gibi. Neyse 1 ay sonra sıfırdan başlayıp başlamayacağım belli olur sanırım.