Gaulor adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkese selamlar,

Kira zam dönemimiz geldi ve kiraya en son 5000₺ ödüyorduk. Ev sahibi bu ay 13000₺ den aşağısını kabul etmeyeceğini söylemiş anneme. Açıkçası o parayı vermek istemiyoruz ve zorla çıkarana kadar oturmak istiyoruz. Ancak direkt tahliye edebilme şansı da var gibi görünüyor bu yüzden sizlerin fikirlerini almak istedim.
  • 13 senedir bu evde oturuyoruz.
  • Kira sözleşmesi yok, en son babamın üstüne yapıldı.
  • Babam ve annem 2 sene önce ayrıldı. Kira ödemesi annemin banka hesabı üzerinden gönderiliyor.
  • Elektrik, su, doğalgaz babamın üzerine.
Bu durumda tahliye edebilmesi kolay mı? Kolay ise 13000₺ verip sözleşme yapıp devam edeceğiz mecbur. Sizin düşünceleriniz neler?

EDİT: Geçen sene 1600₺'den 5000₺'ye çıktı. Ev sahibi ile orta yolu bulmak istiyorum bende ancak inmiyor hiçbir şekilde. Buradan bir şekilde çıksak da kira 15-16k₺'den aşağı değil ve taşınma masraflarıyla bu 1 yıl için 20k₺'yi bulur. Biraz mecburen kabul etmek zorunda da kalacağız gibi görünüyor..
Sıfırdan kendi üzerine kontrat yapman daha mantıklı çünkü çıksan bir sürü masrafın olacak nakliye gibi keşke hükümet zamları %25le sabit yapmasaydı yeni kiralıyacaklar evlerin kirası az artıyor diye 5 e vereceğine 10a verdi ihtiyacı olanda mecburen tuttu sonra 3-5 e oturanda aa şu kişi 10 bine kiracı buldu deyip kiraları artırdı. ve bu düzensizlik çok kötü dükkanı ve evi olan zengin kişiler biliyorum evlerini kiraya vermyeceklerini söylüyorlar buda çok büyük sıkıntı kiralık ev bulmada otomatik olarak artan bir döngü içindeyiz.