@YesilPusula; adlı arkadaş kesinlikle haklı. vBulletin 3 varsayılan yapı olarak başta zaten kafadan mobil uyumsuz geliyor. Buna responsive bir tema yapıldığında da vBulletin alışkanlığının dışına çıkıyor. vBulletin 4, 5 Connect ya da şu yeni çıkan 6 zaten hiç kullanılabilir değil, aklı olan onları kullanmaz.
vBulletin 3 ile XenForo versus'a girdiğinde; hâlâ nostalji fanatizminden dolayı vBulletin 3'ün XenForo ile kapışabildiğini görüyoruz. Ancak bu da şöyle bir şey. Nokia 3310 ile iPhone için anket konusu açmak gibi. Çünkü vBulletin 3 en son 15 yıl önce güncellendi. Hiç 15 yıl önce son kodları yazılıp, adam akıllı güncellenmeyen bir yazılım iskeletiyle sürekli yeni güncellemesi yayınlanan bir yazılım bir olur mu? Ben tema dedim ama bunun siber güvenlik boyutu, ıvırı zıvırı püsürü bir dolu farklı açıdan bakılması gereken konusu var.
Ben de vBulletin 3'ü çok seviyorum. Ancak genel forum veya IRC forumu kurmayacaksanız kesinlikle XenForo'u seçmelisiniz. Ha; örneklendirildiği gibi R10'u baz alacak olursanız evet R10, vBulletin 3.8.4 kullanıyor ama arka tarafta yapılan kodlamalar, geliştirmeler, özel kodlanan eklentiler, mevcuttaki R10 modern tema vs. seviyesine ulaşabilmek istiyorsanız elinizde R10 developer ekibi gibi geliştiriciler olmalı. Varsa 100K TL bir sermayeniz (başlangıç için), vBulletin 3'ten bir R10 yaratabilirsiniz, o zaman R10'u baz alıp vB kullanın. Ama bunun dışında dediğim gibi nostalji fanatizminin dışında direkt varsayılan kurulum adına konuşacak olursak vBulletin 3 XenForo'a günümüz web teknolojisinde değil rakip olmak, yanından dahi geçemez.