Selamlar.. Yaklaşık 10 yıldır adsense yayıncısıyım. Tek bir sitemde profesyonel olmayan bir şekilde kullanmaktaydım. Adsense profesyoneli değilim ancak branşımda profesyonelim ve internet sitem kendi dalında niche bir site ve herhangi bir seo çalışması yaptırmadan yıllardır google da ilk sayfada ilk sıralarda çıkarım. Ziyaretçilerin çoğu direkt veya sitenin adını google da aratarak gelirler. Geçimim bu site sayesinde olmadığı için çok daha fazla kazanmak adına farklı yollara da tevessül etmedim şimdiye kadar. Hatta hesabımda 30K üzerinde de para vardı ban yediğimde. Ban sebebi ise program ihlalleri, büyük olasılıkla fazla reklam gösterimi. Geçen ay google hesabımdaki parayı kuruşuna dokunmadan gönderdi. Zaten ban ın hemen ardından itiraz edip, siteyi anlatıp reklamları azalttım. Dün gelen eposta ile sitemi tekrar incelediklerini ve etkin hale getirdiklerini yazmışlar.

Yani lafın özü her kapatılan site açılmaz diye birşey yok. Dünyanın interneti adamların elinde. Kimin neler çevirdiğine kadar biliyorlar. Dolayısıyla dürüst olunduğu sürece sorun yaşanmayacağını görmüş olduk.