MaxKreatif adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,
Abilerim, Kardeşlerim iyi geceler diliyorum
Kafama takılan bir konuyu sizi ailem gibi gördüğüm için ve tecrübesi olabilecekler olduğundan sizlerle paylaşmak istedim
Ben 6 gün önce 18 yaşıma girdim ve kalp aort kapağımda hafif çürüme ve aort damarında hafif tıkanma var, son 7-8 yıldır sürekli düzenli olarak takiplerimi yapıyoruz ve durumumda kötüye doğtur giden bir değişiklik yok.
Hafif kapak çürümesi ve damar daralması mevcut.

Doktorlarımla görüştüğümde durumun kötüye gitmesi durumunda tıkanma için anjiyo, kapak değişimi için ise ameliyat gerekiyor.
Şuan ameliyatlık bir durumum yok, Sadece doktorum 1 yıl sonrada 5 yıl sonrada 10 yıl sonrada kapak işlevini yitirebilir, o zaman ameliyat gerekir dedi.

R10'da yakınlarını bu nedenle kaybeden insanlar görünce biraz endişeye kapıldım açıkcası,
Daha çok yapacak şeyim var çok hayallerim var ve bunları gerçekleştirmek için hiç durmadan çalışıyorum.

Sorum ise de şu bu kapak ameliyatı riski hakkında bilgisi olan varmıdır, yüksek riskli bir ameliyat mı?
Sağ çıkma ve sonrasında yaşam ihtimali ne kadardır?
Teşekkürler, İyi Geceler
Geçmiş olsun. Bunlar çok detaylı konular, kan tahlilleri, eko, bt, anjiyo sonuçları olmadan yorum yapmak çok doğru değil ancak şunları bilmeni istiyorum;

Kalp kapakçıkları ani ölüm meydana getirmez, zamanla işlevini yitirmesi yorgunluk, ritim bozuklukları, tansiyon.. gibi senin hissedebileceğin sonuçlar doğurur. Zaten bu aşamalar hissedilir ve doktora gidilip, değişimi sağlanır.

Zamanla derken ne kadar bir zamandan bahsediyorsun diye sorarsan, bazen birkaç sene, bazen 30 sene. Senin yaşının genç olması dolayısı ile aort kapağında ki daralma/kaçırma/kireçlenme'nin(çürüme diye birşey yoktur.) hızlı bir şekilde ilerlemiyeceğini tecrübeme dayanarak söyleyebilirim.

LAD damarındaki tıkanıklık(Aort değil) ise kapakçığa göre daha ciddi bir konudur ancak gene yaşının genç olması dolayısı ile bununda sana senelerce sorun yaratacağını düşünmüyorum.

Tek yapman gereken mutlaka ama mutlaka 6 ayda bir kontrollerini yaptırman. Kontrollerini aksatmadığın takdirde hiçbirşey olmayacaktır Allah'ın izni ile.