Merhaba arkadaşlar nasılsınız? Youtube oyun kanalım için reklam veya gelişimi için ne gerekiyor ise buna harcama için 20bin tl bütçe ayıracağım.
Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
- Kanalı açalı tam 1 yıl oldu ve toplam 1000 video var.
- Günde 2 video atıyorum saat 16:00 ile akşam 21:00 bu rutini 1 gün bile aksatmadan 1 yıldır yapıyorum video süreleri ortalama 20 dk
- Tek bir ana oyunum var lakin kitlesi az bu sebeple farklı oyunlar çekerek de kitle çekmeye çalışıyorum ( ama tutmuyor)
- Toplam 3164 abonem var
- Edit olayını tam pro yapamıyorum kendi çabamla diğer tutan kanalları izleyip onlara benzer bir şeyler yapıyorum
- Kamera, ışık ve mikrofon çok iyi ekipmanımda sıkıntı yok bayaa masraf yapıp en güzelini dizdim
- Konuşma tarzım bozuk cümle yutma, diksiyon bozukluğu ve akıcı konuşmada takılmalar var.
- Konuşmadaki duraksamaları editle boşlukları keserek kapatıyorum böylece daha akıcı bir konuşma oluyor
- kendi adwords denemelerim oldu tek videoya 300 TL 3 günlük reklamlara çıktım hiç abone gelmedi
- 80k biri ile anlaştım videosunda benim kanalı tanıttı oradan da bi 50 abone geldi
- Ara sıra çekilişler yaptım 10 kişiye 300 tl tarzı oradan biraz geliyordu 100 200 abone lakin çekiliş olayı millipiyangodan izin almak gerekiyormuş sonlandırdım
- Canlı yayın açıyorum ana oyunuma 30 kişi falan geliyor ama başka bir oyuna yayın açarsam 1 kişi bile izlemiyor. Oyuna başlılık yerine yayıncıya bağlılık olayını çözemedim
- Haftada 1 shorts atıyorum oda oyundan bir sahneyi remix ile 1 dk ayarlayıp atıyorum
- Bu işi hem çok seviyorum hem de bir iş olarak görüyorum
Dostlar canlı yayınlarda veya ana oyunumum dışında başka bir oyun videomu izleyen 1 kişi bile olsa hiç moralimi bozmadım çoğu kişi kanalı neden bırakmadığımı boşa emek verdiğimi söylüyor bırakamam artık maalesef bir şekilde gelişmesi gerekiyor çokta kötü bir insan veya yayıncıda değilim. Bu işi bilen anlayan hacı gel ben sana bir yol göstereyim bi bakayım neymiş bu kanal diyip kanalı inceleyecek bana bir akıl verecek işinin gerçekten uzmanı bir arkadaş var mıdır.
Reklamsa reklam ne gerekiyorsa bir yol haritasına ihtiyacım var dostlar.
ilgilenen yardımcı olmak isteyen DM ulaşırsa kanal link atarım. Okuduğunuz, vakit ayırdığınız için şimdiden teşekkürler.