Selamlar Arkadaşlar,

Sizlerden bir konuda tavsiye, yönlendirme rica ediyorum. Bir arkadaşım markası için bir ajans ile anlaşmış. Bu ajans meta tarafında arkadaşımın markası için bir işletme hesabı oluşturmadan kendi business manager hesapları altından reklam hesabı oluşturarak reklam vereceklermiş ve arkadaşımdan kredi kartı bilgisi alıp kendi hesaplarına eklemişler. Bu konudan haberim olunca böyle bir işleyişin çok yanlış olduğunu belirtip kendi işletme hesabını açmasını ve o ajansta çalışan kişiye yetki vermesi gerektiğini söyledim.
Bunun üzerine arkadaşıma "bu şekilde bir çalışma biçimi yok maalesef bunu yapmamız imkansız" şeklinde bir geri dönüş yapılmış, ek olarak zaten çalışmamız bitince reklam hesabını size devredeceğiz demişler.
Bu arkadaşım bu firma ile birkaç farklı hizmet içinde anlaşmış ve hiç birinden memnun değilmiş fakat 1 yıllık sözleşme yaptıkları için sözleşmenin fesh edilmesine yanaşmıyorlar. Fakat en son olarak 2 ay ihtar süresi verilip, 2 ay sonrasında çalışma ilişiğinin kesileceğini kabul etmişler.

Benim bu konuda sizlere sorum şu;
Acaba ben mi yanlış biliyorum diye aklımı kurcaladı, bu ajansın çalışma biçimi doğru mu? Yani işletmelere yeni işletme hesabı açmadan kendi işletmeleri altında reklam hesabı açarak ve müşterilerden kredi kartlarını toplayarak dijital pazarlama çalışmaları yürütüyorlar.

Bu konu ile ilgili önerilerinize ve tavsiyelerinize ihtiyacımız var.
Şimdiden teşekkürler.